Caelus / Swoop ("deluxe", Planet X):


Bár a Fall Of Cybertron játék (FOC) komoly rajongótáborra tett szert a TF gyûjtõk körében, a Hasbro idejekorán leállt a figurák kiadásával. Ilyen módon a Dinobotok közül csupán Grimlock kapott hivatalos figurát a FOC-os kinézetében (bemutató itt és itt). A 3rd party figurakészítõk közül a Planet X állt neki pótolni a hiányosságot, számos FOC design figura kiadásával, így megjelentek a Dinobotok is. Természetesen a hivatalos TF neveket nem használhatják, így lett a repülõ dino alt móddal rendelkezõ Swoop-ból Caleus, aki a római mitológiában az egek ura. Emellett persze insignia sem kerülhetett rá.

Már a doboz is igen impozáns. Az elõlapon a figura mellkasának stilizált képe látható, míg a hátlapra a karakter szépen kidolgozott képe került. A dobozban dupla buborékban (tehát nem kötözgetve) kap helyet a figura és kiegészítõi, az útmutató és a karakter kártya pedig a buborék alatt található.

Swoop volt az elsõ a Planet X szériában, sõt az egyik elsõ a 3Rd Party Dinobotok között is. Gondolom elõször a legkisebbet gondolták kiadni, kisebb kockázattal. Nos, ennek ellenére remek figura kerekedett belõle. Az alt mód természetesen egy robot- pteranodon, repülõ õshüllõ, annak is cybertroni formája, ahogy a FOC játékban láthattuk. Remekül kidolgozott, nagyon jól néz ki. Az átalakulása nagyjából a szokásos Swoop iskolát követi, azzal a különbséggel, hogy a robot lábai nem a hátára, hanem a mellkasra kerülnek. Ez viszont egészen megváltoztatja a dino mód arányait. Kicsit testesebbnek tûnik tõle, amint a kis madár lábain gubbaszt. Két lehajtható pöcök segítségével csatlakoztatható a FOC voyager Grimlock figura vállaihoz.

A robot mód is nagyon jól sikerült, nagyon jó pózolhatósággal és stabilitással. Rendhagyó módon faceplate-es fejet kapott, abból is meglehetõsen marconát. A rakétáit és a kardjait számos módon rögzíthetjük rá. Remek figura, és - igaz a mérete sem nagy- de 3rd party mércével jó áron be lehet szerezni, aki "belekóstolna a nem hivatalos TF életérzésbe".

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box-ok:

Grimlock cipelõ mód:

3rd party Swoop-ok (G Creations, Planet X, Fans Toys):

Méretarány:

Ride with Boss:

Deluxe Swoop méretarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza