Cog (WFC Siege, deluxe):


Cog eredetileg Fortress Maximus kiegészítése, illetve a két autó Gasket and Grommet kombinált módja. A WFC Siege szériában újrakidásra került. A koncepció itt érdekes, hiszen amellett hogy van két - eléggé mondva csinált - alt módja, szétszedve más figurákhoz kombinálható "power up"-ként. Mindegyik deluxe hullámban várható majd ilyen figura, hiszen ez a WFC Siege széria koncepció lényege. Így nem is a robot módra hegyezik ki, még a dobozon is a két jármû szerepel, pedig akárhogy is, a robot mód az erõssége.

A két egyenként legion méretû alt mód elég gyenge lett szerintem. Az egyik egy kerekes, a másik pedig egy lánctalpas katonai járgány, de kombinálhatjuk is õket. Plusz fegyvereket is tehetünk rájuk.

Az átalakítása... vagy inkább szétszedése és összerakása nagyon egyszerû, de sajnos túl sok ötlet sem szorult bele.

A robot mód a figura erõssége. Nagyon jó klasszikus TF formái vannak mely remek stabilítással és pózolhatósággal párosul. A festése is jól sikerült és jól passzol Fort Max-hoz. A robotot pedig darabokra téphetjük, hogy aztán mindenféle toldalék legyen belõle más - megfelelõ kapcsolódási ponttal rendelkezõ - figurákhoz, melyek nem csak ebbõl a szériából kerülhetnek ki. Nos, én erõltetettnek érzem, és nem is néz ki túl jól, bár a szabadságfaktor igen nagy. Alább két opció látható Siege Optimussal.

Úgy voltam ezzel a figurával, mint az egyszeri parasztember a zsiráffal: szép, szép, de otthonra nem kéne. Végülis nem bántam meg, hogy meggondoltam, de nem mondanám kiemelkedõ figurának, ez a szétszedõs fegyver feature pedig nem vonz különösebben.

Alt mód: 3/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 3/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Under Siege (Wave 1):

Box art:

Méretarány:

Fort Max-al:

Méretarány:

Felturbózva:

WFC Siege bemutatók:

Vissza