Megatron (WFC Siege, voyager):


Ismét egy új széria megjelenését ünnepelhetjük. A War for Cybertron: Siege egy háromrészes figuraszéria elsõ eleme. Ami a külsõt illeti jellemzõ rá, hogy az alt módok valamelyest cybertroni külsõt kapnak (a földiek is), emellett fontos gimmick a figurák fegyverekkel és egyéb módon történõ fejlesztése. Ilyen módon lesz olyan deluxe, mely önmagában is kiegészítõ fegyverekké szedhetõ, mellyel fejleszthetõ a többi figura.

Az elsõ voyager hullámban a két vezér karakter érkezett, nézzük elsõként a zsarnokabbat. Az alt mód ebben a kiadásban egy tank, méghozzá a felülnézetbõl H alakú kivitelbõl. Szép nagy darab, a felületei szépen kidolgozottak. A lövegtorony körbe forgatható, azonban az ágyúcsõ magasságát nem állíthatjuk, köszönhetõen az egyébként ötletes átalakulásnak, melynek során a kard adja az említett csövet alt módban.

Az átalakítása egyszerû, és õszintén szólva régen nem volt a kezemben ennyire játékszerû figura. Beszerezem a karakter miatt a kifejezetten gyerekeknek szánt Cyberverse Shockwave-et (ezt), és bizony teljesen ugyanolyan érzésre ez a figura is, csak pár lépéssel több az átalakítása. Ám így is egyszerû.

A robot mód nagyon jól néz ki. Talán a leg-G1-esebb robot kinézet a G1 óta a normál bolti (nem MP, vagy 3rd party) kiadások között. A feje is nagyon jól hozza a karaktert, kellõen pózolható és stabil. Talán az egyetlen karakter, melynek jól áll a plasztik szürke árnyalat, melyet ezúttal a szériára jellemzõ ezüstös battle damage kopás dob fel, mely így megvilágítástól függõen akár világosabbnak, akár sötétebbnek tûnhet a szürke alapszínnél. Számos csatlakozási ponton tehetünk rá fegyvereket, bár ez szerintem felesleges. A tank módon talán még variálhattak volna, de a robot mód nagyon jól sikerült.

Ja, és mazsolázzatok a lap alján a további Megatron bemutatókból!

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Under Siege (Wave 1):

Box art:

Kinéz:

WFC Siege Optimussal:

Megatron méretarány (TF voyager, RID deluxe):

Megatron méretarány (Movie SS voyager, Planet X):

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Vissza