Optimus Prime (WFC Siege, voyager):


Ismét egy új széria megjelenését ünnepelhetjük. A War for Cybertron: Siege egy háromrészes figuraszéria elsõ eleme. Ami a külsõt illeti jellemzõ rá, hogy az alt módok valamelyest cybertroni külsõt kapnak (a földiek is), emellett fontos gimmick a figurák fegyverekkel és egyéb módon történõ fejlesztése. Ilyen módon lesz olyan deluxe, mely önmagában is kiegészítõ fegyverekké szedhetõ, mellyel fejleszthetõ a többi figura.

Az elsõ hullámban voyager méretben a két vezér kapott figurát. Megatron után most lássuk Optimust. Az alt mód egy nyerges vontató, mint általában, viszont érdekes hibridet képez a klasszikus jól ismert megjelenés, és valamiféle futurisztikus design között. Nekem nagyon tetszik. Az egésznek van valamiféle páncélozott hangulata, kellõen benzingõzös lelakott formában még valami Mad Max filmben is el tudnám képzelni, amint szöges- amerikai foci vértes punkok rikoltoznak rajta. Tetszenek a fedett hátsó kerekek és a tetõn lévõ plusz panel is. Nagyon jól néz ki, hogy az ablak elemek, sõt a hûtõrács is mintázott átlátszó - kék mûanyagból van. Az egész kinézet nagyon ok. Ráadásul összesen kilenc db kapcsolódási pontot találunk rajta, ahova sztenderd fegyvereket kapcsolhatunk. Van benne játékosság, majd egyszer, ha nem fél órám lesz fotózni szórakozok vele egy kicsit. Ráadásul az anyaga is vastagabb, simán lehet strapabíró gyerekjáték, nem csak egy gyûjtemény része. Nagyon eltalálták. A kereket lefelé fordítva még egy unofficial hover-truck mód is kialakítható (5. kép).

Az átalakítása nem rúl bonyolult, viszont végre hoz némi újdonságot is az átlagos Optimus figurákhoz képest. Minden szépen a helyére ugrik, nincs kicentizve, felüdülés például a filmes figurákhoz képest.

A robot mód tökéletesen hozza a G1-es figura hangulatvilágát, azzal együtt, hogy a mintázott kamion ablak nem csak az alt módnak áll jól. Jók az arányai, stabil és remekül pózolható. Nagyon jó, hogy egyre elterjedtebb a mozgatható bokaizület. A battle damage festés sem áll rosszul neki, bár hozzáadott értéke sincs sok. A fegyverek számos helyre rögzíthetõk. Kapunk hozzá egy sztenderd kinézetû Optimus puskát, valamint egy rendkívül érdekes bárdot, melynek a pengéit és a nyelét behajtva pajzsot kapunk és melyen egy szép dombornyomott insigniát helyeztek el.

Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a figurával, gyakorlatilag minden téren. Eddig jó az új széria.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Under Siege (Wave 1):

Box art:

Unofficial "légpárnás" mód:

WFC Siege Optimus és Megatron:

Méretarány:

WFC Siege Megatron és Optimus:

Méretarány (MP10, POTP leader):

WFC Siege méretarány (Sideswipe, Hound):

WFC Siege bemutatók:

Korábbi Optimus Prime bemutatók:

 

Vissza