Ultra Magnus (WFC Siege, leader):


A WFC Siege szériában megjelentek az elsõ leader figurák is. Ultra Magnus és Shockwave alkotja az elsõ hullámot, nézzük kettejük közül a komolyabbat.

Ultra Magnus nem tartozik a Hasbro-nál a "figuraszegény" karakterek közé, szinte minden szériában érkezik valamilyen öntvény (talán a filmes "érát" kivéve). A mostani rendkívül ötletes. Az alt mód egy cybertroni kamion. Ahol a kis figura adja a vonatatót, az utánfutót pedig a nagyobb robot mód alkatrészeibõl alkothatjuk meg. Optimus kamion módja is elég ütõsre sikerült, Magnusé viszont még agresszívebb, nem szívesen állnék elé. Jól néz ki az erõszakos elõreálló lökhárító, valamint az üveg felületek is. Önmagában nagyjából voyager méretû. Egyedül a kézfejeket oldhatták volna meg úgy, hogy ne látszódjanak. Amde nem is látszanak, ha ráaplikáljuk az utánfutóját. Ez nagyon jól néz ki, viszont nem forgatható, így nem is annyira kamion, mint inkább teherautó, illetve nem is tudunk más jármûveket beletenni.

Az átalakítása nem túl bonyolult és végülis jópofa, ahogy az különbözõ elemek segítségével Magnus Jr-ból UltraMagnus lesz.

A kisebb robot mód nagyjából volyager méretû és remek pózolhatósággal, valamint stabilitással bír. Alapvetõen fehér, de a battle damage minta és a részletes kék mellkas azért kellõ változatosságot ad neki. Az igazi azonban a nagy robot mód, hiszen ez adja vissza az igazi Magnus hangulatot. A vaskos végtagok persze valamennyire gátolják a mozgathatóságot, de azért rendben van. Számos fegyvert kapunk hozzá, adott ugye a két váll ágyú, illetve három különbözõ puska.

Összességében remek figura, sõt a számos alkatrész és a további kapcsolódási pont miatt akár playset. Egyre jobb ez a széria.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Méretarány:

WFC Siege Optimussal:

Méretarány:

Magnus Jr.:

Méretarány:

Félmagnus és alkatrészei:

Magnus csoportkép méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza