BEAC-os sikerek a Tatai Minimaratonon
2 arany, 3 ezüst, 1 bronz

2013. augusztus 3.

Időpont: augusztus 3, 14:45; hőmérséklet: árnyékban kb. 38, napon kb. 42°C; helyszín: Tata, Művelődési ház előtti versenyközpont; jelenlévők: Ferenc Kata, Geréb Gábor, Miksa Kende, Muzsnay Péter, Richter Laci, vagyis a BEAC 1898 csapata.
16:00-kor ellőtték a Tatai Minimaraton 14 km-jének a rajtját. Az első három km a városban ment, előttünk fellocsolták az aszfaltot, így komoly párában futottunk, majd rátértünk az Öreg tavat kerülő erdei útra. Ez kellemes, árnyas volt. A tavat megkerülve, rövid emelkedő után a kisebb, Cseke-tó mellé értünk, ezt is megkerültük, majd újra befutottunk a városba.
Frissítés szerencsére nagyjából két kilométerenként volt, az utolsó 3 km-en pedig a helyi lakosság is segített a versenyzőknek - slaggal.
Azt hiszem ez a hőség mindegyik futót megviselte. A BEAC csapatának tagjai mégis mindannyian szépen teljesítettek. Kende egy erős első három km után, magabiztos futással korosztályában harmadik helyezést ért el. Muzsnay Peti okos versenyzéssel, erős, 4 perc körüli iramot diktálva, Katával futott a 11. km-ig, ezzel segítve mindkettőjük futását. Laci végig egyedül futva, komoly hosszú hajrával ért célba. Gábor élete első 14 km-es futásán, több rövidebb verseny után, tisztességesen állt helyt. Kata, céltudatos futással állította be a 14 km-es egyéni csúcsát (56:48), megszerezve ezzel az abszolút női második helyet.
A BEAC 1898 csapata, az összes csapattag szívósságának eredményeképpen az abszolút második, ill. a korosztályos első helyre futott be.
Harsányi Tamás, senior középtávfutónk az egyéni versenyben kitartó futásával a korosztályának második legjobb eredményét érte el.
Gratulálunk mindegyik résztvevőnek!

 

Dani Áron Magyar Bajnok!
Kenesei Zsanett két számban is ezüstérmet szerzett, Pásztor Mercédesz bronzérmes.

118. Magyar Bajnokság

2013. július 29.

A háromnapos Magyar Atlétikai Bajnokság első napján Dani Áron megkoronázta idei szezonját. Az U23-as EB-n futott egyéni csúcsa után, életében először, felnőtt magyar bajnoki címet szerzett 3000 m akadályfutásban. Áron taktikus futást követően hajráversenyben nyerte a versenyt az olimpkon Minczér Albertet megelőzve.
Ugyanekkor a női 800 m-es síkfutás selejtező futamaiból négy BEAC-os atléta (Kenesei Zsanett, Perjés Fanni, Pernesz Zsófia és F. Tóth Anna) jutott a döntőbe.
Az előzmények ismeretében szombaton a női 800 m-es döntőt vártuk a leginkább, ahol Kenesei Zsanett ezüstérmet szerzett és büszkén mondhatjuk el, hogy a legjobb hét versenyző közül négy BEAC-os volt. A férfi 1500 méteren Dani Áron az előző napi fárasztó futással a lábában a hetedik helyen végzett.
Vasárnap ismét a lányoké, Zsanetté, Zsófié és Pannié volt a főszerep, akik mintha csak megismételték volna a 800-as futamot, 1500-on is a 2., 6. és 7. helyeken értek célba.
Szintén a zárónapon került megrendezésre a női magasugrás, melyben jó versenyzéssel Pásztor Mercédesz szerzett értékes bronzérmet.
A verseny záró futószámában, 5000 méteren, Ferenc Kata egyéni csúcsának örülhettünk.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

 

Dani Áron egyéni csúcsot futott az U23-as EB döntőjében

2013. július 15.

Dani Áron nagyszerűen szerepelt az Utánpótlás Európa Bajnokság 3000 m-es akadályfutásának döntőjében. Emlékezetes futása új egyéni csúcsot (8:46,20) és a 9. helyet eredményezte a kontinens viadalon.
Áron így foglalta össze érzéseit, gondolatait a versenyről:

Versenybeszámoló

 

Miksa Kende dobogós lett a Hegyifutó Magyar Bajnokságon

2013. július 12.

A visegrádi nagyvillám sípályán került megrendezésre az V. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokság, melyen atlétánk Miksa Kende bronzérmes lett az U20-as korosztályban.

Eredményével jó esélye van bekerülni a Lengyelországban, szeptemberben megtartandó Hegyifutó Világbajnokságra utazó válogatott csapatba.

Interjú Kendével

 

DANI ÁRON EURÓPA 12 LEGJOBB U23-AS VERSENYZŐJE KÖZÖTT 3000 M AKADÁLYON

2013. július 12.

Dani Áron 8:57,00-ás, új egyéni csúccsal döntőbe jutott Utánpótlás Európa Bajnokság 3000 méteres akadályfutás számában.
Áron így írt az előfutamról blogjában :
"Végig a mezőny közepében helyezkedtem, és tapasztalatlanságom ellenére egyáltalán nem okozott gondot a boly közepén futni, helyem megtartásához pedig még csak verekedni sem kellett, és az ilyen fölösleges erőpazarlást végig kerülni is szerettem volna, ezért aztán ha valaki nagy elánnal elém állt, hát hagytam. A táv második felében már a spanyol Merzoughira figyeltem, aki favorit létére nem zavartatta magát a középmezőnyben, és az ő jelenléte megnyugtatott, hogy nem fogok lemaradni egy esetleges váltásról. Ilyesmire végül nem került sor, az emberek egyszerűen csak kiestek előlünk, és az utolsó körben a biztos továbbjutó 4. helyen találtam magamat.Kipihentnek, frissnek, és továbbjutás miatt nagyon felszabadultnak érzem magamat, és Szalai Benji kollégámmal együtt nagy reményekkel várom a döntőt, ahol - az előfutamok tanulsága alapján - bármi megeshet..."

 

Richter Dóra ismét megvédte bajnoki címét
Király Adél és Molnár Orsolya bronzérmeket szereztek
Országos Serdülő Bajnokság 2013

2013. július 6-7.

Hagyományos helyszínen, de a korábbi évekhez képest közel három hónappal korábban került megrendezésre a serdülőkorú atléták 2013. évi országos bajnoksága.
A nap és az egész bajnokság BEAC-os szempontból legjobb eredményét a gyalogló leányok legidősebb évfolyamában Richter Dóra érte el, aki nagyon szép stílusú gyaloglásával második alkalommal is megvédte bajnoki címét.

bővebben...

 

F. Tóth Anna bronzérmes a junior válogatott viadalon

2013. július 4.

F.Tóth Anna a csehországi U20-as válogatott viadalon fantasztikus egyéni csúccsal (4:49,89) bronzérmet szerzett. Eredményének értékét tovább emeli, hogy Panni még csak első éves ifjúsági korú versenyző, így az idősebbek között kellett helytálnia.

Gratulálunk!

 

 

BEAC-osok a Budapest válogatottban, Zágrábban
F. Tóth Anna, Koovács Abigél, Göllény Zsombor aranyérmes

2013. július 3.

Az országos bajnokságon elért teljesítményük alapján három versenyzőnk szerepelhetett Budapest U17-es válogatott csapatában, Zágrábban.
Büszkén mondhatjuk, hogy F.Tóth Anna, Kovács Abigél és Göllény Zsombor kitűnő szereplésükkel nagyban hozzájárultak a magyar csapat győzelméhez.

Az első nap 800m-en Zsombor (2:04,85) és Panni (2:26,27) állhatott a dobogó legfelső fokán. Abigél a 4x100 méteres váltó tagjaként ezüstérmet szerzett.
Másnap 1500m-en Anna nyert 5:10,96-os idővel, Zsombor pedig 3000m-en (10:03,29) ezüstérmet hozott. A szereplésre a koronát Abigél és a 4x300 m-es leányváltó tették fel győzelmükkel.

 

Első felnőtt válogatottságom

2013. július 3.

Van egy ember, akinek nagyon szerettem es szeretem hallgatni az előadásait, amiket mindig úgy kezd: "Kétféle előadással készültem: egy megértővel es egy őszintével. Melyiket szeretnetek hallani?" A közönség természetesen mindig az utóbbit választja. Most én is készültem egy kedves, mondhatni idilli es egy őszinte beszámolóval a dublini csapat Eb-ről, es mivel rám van bízva, az utóbbit osztanám meg az olvasókkal.

bővebben...

 

Három bajnoki cím és három dobogós helyezés
Kenesei Zsanett 800-n és 1500-on, Dani Áron 3000 akadályon szerzett bajnoki címet.
Perjés Fanni ezüst-, Ferenc Kata és Pásztor Mercédesz bronzérmes

2013. július 1.

"A hét elején a BEAC és a magyar atlétika egy kiváló sportolóját vesztette el. Erdélyi Györgyöt, a '70-es évek kiváló gerelyhajítóját, aki olyan nevek közt emelkedett ki a magyar gerelyhajítók mezőnyében, mint Kulcsár Gergely, vagy Németh Miklós.
A szomorú hétkezdést követően Gyuri bácsi emlékének is szentelve egy nagyon eredményes hétvégével zártuk a hetet.
"

bővebben...

 

 

Az ifjúsági OB vitatott leány1500m-es futama

2013. június 26.

 

Búcsúzunk Erdélyi Györgytől
Többé már nem dobbanhat szíve a BEAC-ért
Elhunyt Erdélyi György a BEAC legendás gerelyhajítója

2013. június 23.

Ma reggel értesültünk, hogy Erdélyi György barátunk, sporttársunk a kiváló atléta örökre itt hagyott minket, olyan űrt hagyva maga mögött, amely senkivel nem pótolható. Életének 66 évében követte azokat a BEAC-os atlétákat, sportvezetőket, akik már nem lehetnek közöttünk. Gyuri nekünk a mai napig és mindhalálig örök példaképünk marad.

Emlékezzünk...

 

Zalaegerszeg Országos Ifjúsági Bajnokság - 2013

2013. június 23.

Fiatal atlétáink számára elérkezett az idő, hogy az év legfontosabb hazai versenyén megmérettessenek az ellenfelekkel szemben, és nemes küzdelemben nyerjen a jobbik versenyző. Zalaegerszegen sajnos ez az 1500 méteres leány síkfutásban nem így történt...

bővebben...

 

Harcművészetekből középtávfutás

2013. június 15.

Bálint Zoltán mindössze néhány hónapja csatlakozott egyesületünkhöz. A Mátyásföldön megrendezett Budapest Open keretében 800 méteren rajtolt. Harcművészeti sportmúlttal atlétaként ez volt az első versenye. Meggyőző futással és elsőre meglepően jó időeredménnyel végzett.
Versenyélményeiről, az atlétikáról és a céljairól kérdeztem.

Bajnai Nóra interjúja Bálint Zoltánnal

 

U18 válogatott viadal

2013. június 18.

"Idén az U18-as válogatott viadalt Csehországban, Hradec Kralovéban rendezték meg, egy igen hangulatos kis városkában, ahova a magyar válogatott csapat, közel 80 fővel érkezett meg. Az utazás fáradalmait pénteken, egy kis átmozgatással próbáltuk enyhíteni, és ekkor láttuk meg a pályát először..."

F. Tóth Anna beszámolója

 

Kenesei Zsanett 3. helyezés, Pernesz Zsófia egyéni csúcs
Salzburg Atlétikai gála

2013. június 17.

Szombat reggel 7 óra, Keleti pályaudvar. Zsófival felszálltunk a müncheni Railjetre, hogy az árvíz miatt némiképp viszontagságosra sikerült utunk végén (melyet keretezett egy győri buszos "kirándulás", egy hosszú, ám sikeres sprint a bécsi Westbahnhofon, a festőien gyönyörű Seekirche am Wallersee látványa, és egyebek, ami most nem illik ide...) 2-re beértünk Salzburgba. Ahol aztán kiderült, hogy a pálya a város egyik elővárosában, Anif környékén van, ami, mint további szűk 2 órán belül kiderült... egy 3000 méteres csúcsokkal övezett alpesi ékszerdoboz (viccen kívül, tényleg az).

bővebben...

 

Hatvan - Kézdivásárhely

2013. június 13.

"2013. június 6-án, hajnalban a hatvani volán 24 személyes külön busza elindult Kézdivásárhelyre. Hatvan és Kézdivásárhely évek óta testvérvárosi kapcsolatban van egymással, küldöttségek jönnek-mennek a 20 ezer fős Hatvan és 19 ezer fős testvére között. Ez úttal a Kézdivárosi Sport Egyesület sport-programsorozatára kapott meghívást Hatvan, ahol én, mint eredetileg hatvani lakos képviselhettem a várost és egy kicsit az egész jelenlegi Magyarországot."

Ferenc Kata beszámolója

 

 

Balaton Bajnokság 2013

2013. június 13.

"5 éve vettem részt utoljára a Balaton Bajnokságon, a veszprémi pályához viszont csak jó emlékeim fűződnek. 2008-ban itt futottam először 2 perc alatt 800 méteren, 2010-ben itt nyertem válogatott viadalt, tavaly pedig a MEFOB-ot. Idén 1500 méteren álltam rajthoz, és noha csak második lettem, életem egyik legfelszabadultabb versenyét tudhatom magam mögött."

Dani Áron beszámolója

 

Címvédés a K&H váltón!

2013. június 9.

Egyesületünk három csapattal indult a 2013. évi jubileumi 20. K&H váltóversenyen. A belvárosi építkezések miatt a viadalnak ezúttal a Városliget és környéke adott otthont.
A 3x2 km-es váltók versenyében, az előző évhez képest tagjaiban némileg módosult, váltónk sikeresen védte meg tavalyi első helyezését.

bővebben...

 

Búrszentmiklós, 2013

2013. június 6.

Südi Anna az idén Ukrajnában megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokságra készül. Felkészülése keretében Szlovákiába utaztunk, ahol ebben az évben, az időjárás viszontagságai ellenére, Búrszentmiklós településen újra megrendezték a széles, nemzetközi gyalogló palettát megmozgató versenyt. Ajtók nélküli, koedukált öltözőkben öltöztünk, aminek meg is volt a varázsa. A magyar elme ilyenkor picit visszanyerhet abból, ami Trianon óta benne csonka. Azok a határok lazulnak fel, amik a térképen már amúgy sem léteznek. A verseny 5 km- es számának részleteiről és a saját élményeiről Annát kérdeztem.

bővebben...

 

Egyetemi és Főiskolás Bajnokság
Dani Áron utánpótlás EB szintet ért el,
Kenesei Zsanett és Csere Gáspár bajnoki címet szerzett

2013. május 27.

Az egyetemi és főiskolás országos bajnokság BEAC-os versenyzői kiválóan teljesítettek a hétvégén:
Három arany, három ezüst, két bronzéremmel, két negyedik hellyel és számos kiváló egyéni szerepléssel fejeztük be a bajnokságot.

bővebben...

 

Váltó Országos Bajnokság 2013

2013. május 22.

Az idei váltóbajnokságon hosszú idő után először újra megrendezésre kerültek a felnőtt középtávfutók váltói, és a női 4x800 méteres váltónk „személyében” ezen a hagyományújjáélesztő versenyen rögtön BEAC-os bajnokot is avathattunk.

bővebben...

 

Radenci Félmaraton

2013. május 21.

"A tavaszi versenyszezont nem szerettem volna úgy lezárni, hogy nem futok egy félmaratont -ami jelenleg a fő versenyszámom, ezért már áprilisban elkezdtem keresgélni egy megfelelő félmaraton után. Az előtérbe kerülő 10 km miatt csak májusi versenyekben lehetett gondolkozni, ami úgy általában nem túl kedvező, mert ilyen későn már kevés félmaratont rendeznek. Mindezek ellenére beneveztem a május 18-ai Radenci Félmaratonra (Szlovénia), ami egyébként AIMS hitelesítéssel is rendelkezik, tehát egy viszonylag színvonalas utcai futóversenynek mondható."

Csere Gáspár versenybeszámolója...

 

Dani Áron leleplező interjú

2013. május 12.

A 2013. tavaszi 5vös5-ön második helyezett Csere Gáspár után sikerült megszólaltatnunk a verseny győztesét, Dani Áront, aki mesélt nekünk a közelmúlt kudarcáról és talpra állásról, versenyszellemről és barátságról, illetve hogy miért nem tanácsolja, hogy bárki is példaképként tekintsen rá.

Sándor Krisztián interjúja Dani Áronnal

 

 

Wink futófesztivál - futás az egyenlőség nevében

2013. május 11.

Először vettek rész a BEAC atlétái az immár 10. alkalommal megrendezett Wink futófesztiválon, mely az egészséges sportolók számára kiírt klasszikus maraton, félmaraton távok mellett - a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség támogatásával - a fogyatékkal élő sportolók számára is versenyzési lehetőséget nyújtott.

bővebben...

 

Eötvös5 - Interjú Csere Gáspárral

2013. május 8.

Dani Áron és Csere Gáspár a májusi Eötvös 5 km versenyt  14:26-os, illetve 14:28-as pályacsúccsal zárták.  A versenyről Gáspárt kérdeztem, akinek ez volt a nyolcadik Eötvös 5 km-e.

Bajnai Nóra interjúja Csere Gáspárral

 

 

Interjú a bajnokkal

2013. május 3.

Richter Dóra bajnok lett a békéscsabai Hosszútávú Országos Bajnokság 8 km-es távján, amivel megszerezte ötödik bajnoki címét.

Ennek részleteiről kérdeztem.

Bajnai Nóra interjúja Richter Dórával

 

Az edző, mint hivatásszemélyiség – Edzői interjú

2013. áprils 30.

"Pszichológusként mélyebben érdekel a sportlélektan. Egy éve rendszeresen sportolok a BEAC pályán, ami számomra egyáltalán nem hobbi (a hobbi szóban küzdelemnek semmiféle jele), hanem legalábbis egy jó alibi - többek között - arra, hogy lássam, hogyan is működik itthon az atlétika, milyen emberek az atléták, milyen egy jó edző.  A kezdeti érdeklődésem, megfigyeléseim, kérdéseim fókuszát az edző, mint hivatásszemélyiség, ezt továbbgondolva pedig főleg az edző-tanítvány és az edzéstársak- versenytársak közti kapcsolat, az együttműködés és a versengés formái, mintázatai képezték.
Egy darabig pusztán szemlélődtem, később azonban ahogy egyre gyűltek bennem a kérdőjelek. Születésnapja alkalmából edzőmet, Szabó Imrét kérdeztem meg a téma szépségeiről és dilemmáiról.
"

Részlet az interjúból:

 

 

"A KAR VISZ"
Hosszútávú Gyalogló Országos Bajnokság Békéscsabán

2013. áprils 30.

Hagyományosan Békéscsabán került sor a gyaloglás legnagyobb és egyik legrangosabb hazai versenyére, a  Hosszútávú  Magyar bajnokságra. Annyi kimagasló, magáért beszélő BEAC-os eredmény született, hogy az embernek kapkodni kellett a fejét. Felejthetetlen például Richter Dóri szép, taktikus gyaloglása és szédületes hajrája, amivel bajnok lett élete első 8 km-én, vagy a gyaloglóversenyeken szinte újonc Molnár Dorka meglepő könnyedséggel, elegáns gyaloglással kiérdemelt ezüstérme. 
A verseny ürügyén fiatal, ugyanakkor már tapasztalt  gyaloglóink közül, Benczik Vikit és Südi Annát kérdeztem meg az egyik kedvenc versenyükről.

Interjú a versenyzőkkel

 

Rövidtávfutó sikerek

2013. áprils 30.

Az elmúlt hét végén rendezték meg Albertirsa Nyílt Bajnokságát, ahol a BEAC ifjú sprinterei is rajthoz álltak és értek el szép eredményeket.
A hét során pedig adiákolimpia V-VI. korcsoportos döntői zajlottak, ahol egyesületünk több versenyzője is képviselte iskoláját.

A versenyekről edzőjük, Németh Ilona írt összefoglalót.

Bővebben...

 

Két dobogós helyezés a 10 000 méteres OB-n

2013. áprils 27.

A 10 000 méteres pályabajnokságot a hagyományokhoz hűen idén is a Vasas pályán rendezték meg, lámpafénynél, kellemesnek mondható időjárási viszonyok közt.
A férfiak mezőnyében izgalmas verseny alakult ki egy szűk élbollyal és az őket üldözők részvételével, köztük futott Csere Gáspár is. Gazsi végig taktikusan, jó erőbeosztással futott, s mikor kicsit hátrébb csúszott a folytonos tempóváltások miatt, szépen tartotta az iramát. Gazsi végül az utánpótlás korúak közt az előkelő harmadik helyezést érte el, az abszolút versenyt tekintve pedig nyolcadik helyen végzett.
A női mezőnyben indult meglepetésemberünk, Ferenc Kata, aki egyetemi és tudományos tevékenysége mellett komoly felkészülést hajtott végre a bajnokságra. Kata jól megtervezetten, végig egyenletes iramot futva a juniorok versenyében az előkelő második helyen ért célba egyéni csúcs időeredménnyel, ezzel a legjobb helyezést elérve a BEAC-nak.

 

BEAC-os nyertesek a Kalenji futónapon

2013. áprils 27.

Atlétáink szombat délelőtt a Budaörsi hegyek természetvédelmi részein második alkalommal megrendezett terepfutó-fesztiválon versenyeztek. A férfiak 5,5 km-es versenyszámában az első négy helyen BEAC-osok végeztek. Boross Gábor, Gyurcsó, Gergő, Hosszein Darjus és Muzsnay Péter sorrendben. Mögöttük nem sokkal érkezett Geréb Gábor.
A gyemek fiú versenyt nagy fölénnyel nyerte Wunderlich Ábris, huga, Gerda pedig a leányok között remekelt.
A női mezőnyben Balogh Evelin másodikként fejezte be a versenyt.

 

Elkészült a BEAC Atlétika 1898 bemutatkozó kiadványa

2013. áprils 23.

Gondos előkészítést, fotózást és korrektúrát követően elkészült a BEAC Atlétika 1898 12 oldalas bemutatkozó kiadványa, mely a szakosztályról, versenyzőkről, edzőkről ad tájékoztatást.

Az igényes, szépen kivitelezett, színvonalas grafikai tervezésű prospektus elkészítéséért az ötletgazdát, és az elkészítést koordináló Perjés Tamást illeti köszönet.

 

Dobogós helyezések és egyéni csúcsok a tavasz legnagyobb hazai futóversenyén

2013. áprils 22.

A BEAC atlétikai szakosztályának versenyzői 2013-ban is figyelemreméltó eredményeket értek el a Vivicitta különböző versenyszámaiban.
Atlétáink három versenyszámban összesen öt dobogó helyezést szereztek és többe új egyéni csúcsot értek el a viadalon.

Bővebben...

 

Óbudai futófesztivál – „Urald az elemeket…”

2013. április 7.

Egy budai kerületi önkormányzat papát-mamát megmozgató futó rendezvénye egy álmos, borús vasárnap reggelen egy MASZ versenynaptárhoz szokott profi futó életében szinte jelentéktelen szeánsz, ahol nem számottevő az élsportoló atléta, maximum sztárvendégnek hívhatják őt az esemény szervezői díjat átadni...
...Egy ilyen hétvégi futóalkalom már csak azon néhány versenyszellemtől átitatott kezdő, esetleg profi futónak kínálhat többletlehetőséget, akik a versenyt felértékelve, vagy aktuális teljesítményüket megfelelő feltételek mellett lemérve „odalépnek” az adott távon, mert éppenségel akár dobogón szeretnének végezni.

Bővebben...

 

Ferenc Kata, F Tóth Anna, Dani Áron és a felnőtt férfi csapat bajnoki címet szerzett Budapest Mezei Bajnokságán

2013. április 6.

Közel 30 atlétánk indult a Budapesti Atlétikai Szövetség által megrendezett Nyílt Mezei Futóbajnokságon.
Futóink négy versenyszámban szereztek Bajnoki címet. F Tóth Anna az ifjúsági, leány korosztályban, Ferenc Kata a junior hölgyek között lett aranyérmes A felnőtt férfi mezőnyben Dani Áron egyéniben és csapat is a dobogó felső fokára állhatott. Csapattársai Boross Gábor és Gyurcsó Gergő voltak. A bajnoki címek mellett a gyermek, serdülő és senoir korosztályokban is több dobogós eredménynek és jó helyezésnek örülhettünk.

 

BEAC-os sikerek a Gazdagréti Tavaszindító Futóversenyen

2013. március 23.

A XI. kerületi Önkormányzat által szervezett idei Tavaszindító Futóversenyen a BEAC-os atléták népes csapata képviselte az egyesületet.
A rendezvényen Hoffmann Tamás polgármester úr is jelen volt, és a rossz idő ellenére a versenyen a kerület lakosai, iskolásai és sportolói is szép számmal indultak.

Bővebben...

 

Egyéni csúcsok Gyügyön (Dudince)

2013. március 23.

Téli hidegben, időnként szállingozó hóesésben rendezték meg a 32. Dudincei Gyaloglóversenyt mely egyben magyar 50 km-es és 35 km-es Országos Bajnokság is volt.
Versenyzőink ezúttal 1 és 5 km-en álltak rajthoz, ahol mindannyian eddigi legjobb idejüket érték el, annak ellenére, hogy a rajtra - a szervezők érthetetlen döntése és a tájékoztatás hiánya miatt - az eredetileg meghirdetett időpont után még 40 percet kellett várni az 1 Celsius fokos hőmérsékletben, rövidnadrágban toporgó mezőnynek.
5 km-en Benczik Viktória ideje lett a legjobb (27:18). Közvetlen utána érkezett Molnár Orsi és Richter Dóra (28:07 ill 29:07)
Dani András a fiúk 1 km-es távon 5:46-os idővel ért célba.

Gratulálunk!

 

Nemzetközi Gyermek és U16-as Serdülő Verseny

2013. március 19.

A Budapesti Atlétikai Szövetség idén is meghívást kapott a hagyományos dortmundi nemzetközi gyermek és serdülő atlétikai versenyre, melyre a Budapest válogatott mellett belga, holland, lengyel, német, szerb és svéd csapatok érkeztek.
Az induláskor még nem sejtette senki, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt 25-óra alatt ér ki a csapat Dortmundba. Az első meglepetést a márciusi hó és hófalak után, kevés pihenővel, viszont jól szerevezett ellátással kárpótolták a helyi szervezők.
A csapat tagja volt Király Adél, a BEAC atlétája, aki 60m-en 8,39 mp-es egyéni csúccsal a 2. helyen végzett. Ez az idő korosztályos különdíjjal is járt.  4x100m-es váltóval pedig fölényesen nyerték a versenyt (53,59 mp).
A sok egyéni csúcs és a győzelmek már sejtették a csapattal, hogy a pontversenyben nagyon jó helyen állnak. A verseny befejeztével a pontokat egyre növelő Budapest csapata győzött. Második helyen Dortmund, és harmadik helyen a szerb csapat végzett. A győzelemhez járó vándor kupát a jövő évi versenyig, Budapest csapata őrzi.

 

Születésnap

2013. március 16.

Csütörtökön családias hangulatban ünnepeltük Kenesei Zsanettet, aki a aznap töltötte be 20. életévét.
Zsani már 12 éves kora óta igazolt versenyzője a BEAC-nak. Nemcsak kíváló futó, a futás szerelmese, hanem sokak kedves barátja is, aki mindig mosolyog és vidám. Az edzéseket már el sem tudjuk képzelni nélküle. Kitartásával edzőtársait is a kemény munkára sarkallja.
A meglepetés köszöntésen a résztvevők között volt természetesen Zsani családja, Imre bácsi és Anikó néni, edzőtársai és barátai. Futócipő alakú tortával, ínycsiklandozó hidegtálakkal, pezsgővel és ajándékokkal vártuk a szülinapost. Zsani ugyan párszor meg-megállt,visszafordult lányos zavarában mikor már sejtette, hogy mi készül, de az örömét és meghatottságát nem tudta leplezni. Biztos vagyok benne, hogy még köszöntések hosszú sora vár Rá. Köszönjük a meglepetés buli szervezését Zsanett édesanyjának és Pernesz Zsófinak.
Zsani, nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Südi Anna

 

Kettős BEAC-os győzelem a Naplás-tónál

2013. március 12.

"Harmadik alkalommal rendezték meg ezt a különleges terepfutóversenyt, amire már kezdettől fogva szerettem volna elmenni, de valahogy sosem jött össze. Idén azonban sikerült kipróbálnom magam ebben a szokatlan megmérettetésben, vagyis az öt db 2 km-es résztávból álló „szupersprint”-ben. Összességében tetszett, mert azon túl, hogy edzésnek kifejezetten hasznos volt, még egy újfajta élménnyel is gazdagabb lettem."

Csere Gáspár versenybeszámolója...
Dani Áron versenybeszámolója...

 

Jól szerepeltek a legifjabbak a Bácsalmási Emlékversenyen

2013. március 8.

Dr. Bácsalmási Péter - a BEAC sokszoros bajnoka, vezetője, a magyar atlétika professzora - a névadója a már hagyományos, évente megrendezett tavaszi fedett pályás gyermekversenynek, melyen az idén négy ifjú atlétánk mérettete meg magát 50 méteres síkfutásban és távolugrásban.
Kiráy Adél "szokásához híven" nem adott esélyt az ellenfeleinek és megygőző magabiztosággal nyerte meg mindkét számot.
Az Odor testvérek, Fanny és Norbi, mintha csak összebeszéltek volna, eddigi legjobb eredményeiket túlszárnyalva a sprintszámban arany, távolugrásban bronzérmet szereztek.
Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni Hisstek Barnabás két számban elért egyéni csúcsát. Barnabás több sportágban jeleskedett eddig, de most már az atlétikára koncentrál, ezért eredményei a nyáron sokat javulhatnak.
Gratulálunk minden ügyes palántának és edzőjüknek Németh Ilonának!

 

Jeruzsálem maraton

2013. március 6.

"Egy egészen különleges versennyel kezdtem meg a 2013-as futóévemet. Meghívást kaptam ugyanis a 3. Jeruzsálem Maratonra, amit idén március elsején rendeztek meg. A versenyre egy nagyjából 60 fős magyar csapattal utaztam ki, hogy a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány üzenetét képviseljük."

Csere Gáspár versenybeszámolója...

 

Fedett OB 2013

2013. február 25.

"Legutoljára 2010-ben futottam rendes 3000 métert, abban az évben háromszor is...

...Ezek után most szerettem volna végre egy normális eredményt futni, és még a 8:20 alatti célkitűzés se lett volna alaptalan..."

Dani Áron versenybeszámolója...

 

Amint a karikacsapás - Ifjúsági Országos Bajnokság

2013. február 16.

"A gyaloglás lényege, hogy menet közben folyamatos kontaktusban kell maradni a talajjal és ez a talajfogás minden esetben nyújtott térddel, sarokra érkezve kell, hogy történjen".Tehát csoszogni kell, bő tizenöt perc erejéig. Nem kunszt, vonhatná le a konzekvenciát ,aki még nem vesztette el minden amatőrségét, a valóságban viszont- noha néha igen - mégsem mindig csak ennyi történik.

Bővebben...

 

Fedett Pályás Serdülő OB - gyalogló és sprint sikerek

2013. február 9.

Kis létszámú, de annál eredményesebb csapattal képviseltetük magunkat a 13-15 éves korosztály fedett pályás országos bajnokságán. Gyaloglóink - Richter Dóra, Molnár Dorottya, Molnár Orsolya és Dani András - egy arany, egy ezüst és két bronzérmet szereztek.

Király Adél a 300 méteres síkfutásban lett ezüstérmes és csak hajszállal maradt le a távolugrás dobogójáról. Dícséret illeti sprintereinket (Németh Nikoletttet és Bíró Kincsőt) és a 4 x 200 m-es leányváltót, akik az 5. helyett szerezték meg.

 

MASZ Nemzetközi Verseny
- ahonnan szép nyerni

2013. február 8.

Szépen szerepelt három középtávfutó lány, Pernesz Zsófia, Perjés Fanni és F.Tóth Anna a Magyar Atlétikai Szövetség Nemzetközi Fedettpályás versenyén. A 800 méteres számban Pernesz Zsófia a harmadik körben éles ritmusváltással, legalább harminc méteres hátrányból szaladt fel ellenfeleire és látványos utolsó körös hajrával nyerte a versenyt egy szlovák és egy szerb lányt is maga mögött hagyva. Reménytelen közeli helyzetből képes igazán gyönyörködtetni egy ilyen győzelem, mert mély hit kell hozzá – gondolnám, ugyanakkor lehetett egy leleményes taktika része is ez az inspiráló diadal. Ugyanebben a számban Perjés Fanni szintén erős hajrával, az előtte beérőkkel szoros harcban a negyedik, F. Tóth Anna pedig az ötödik helyen végzett.
„Érdekes volt, mert egyáltalán nem bénított le , hogy annyival előttem volt az a lány és aztán a harmadik körben indultam el. Az nagyon sokat segített, hogy mindenki kiabált és aztán egyre közelebb kerültem a lányhoz. Akkor már úgy voltam vele, ha eddig eljöttem, akkor most már utolérem!” – foglalta össze Zsófi a futását.

A női magasugrásban Pásztor Mercédesz szép teljesítményét lényeges kiemelni. Mercédesz 1,75 méteres ugrásával a dobogó 2. fokára jutott.

 

 

Három bajnoki cím, féltucat dobogós helyezés az év első fedettpályás versenyén

2013. január 27.

Maratoni hosszúságú versenynappal kezdődött meg a 2013-as versenyszezon. Budapest Fedettpályás Bajnokságán több mint 20 atlétánk szerepelt nagyszerűen a gyermektől a felnőttig korosztályig.
Közülük kiemelendők, Pernesz Zsófia 800 m-en, Pásztor Mercédesz magasugrásban és Dani Áron 3000 m-en elért első helyezései.

Bővebben...

 

A minőség a mennyiség felett
Magyarország második legeredményesebb klubja a
BEAC a közép- és hosszútávfutók pontversenyébe

2013. január 2.

Atlétáink és edzőik kitartó munkája elismerésre méltó helyezést eredményezett a 2012. évi közép és hosszútávfutó szakági pontversenyben, ahol egyesületünk számos nagyobb létszámmal rendelkező, jobb anyagi helyzetben lévő, illetve körülmények között felkészülő csapatot előzött meg.

Gratulálunk!