Dr. Ralph
Heinicke
publikációira lett figyelmes két
táplálkozástudós, John
Wadsworth és Stephen Story. Három éves
kutatómunkával
elõállították a noniból
készíthetõ legjobb minõségű
terméket, a Tahitian
Noni JuiceTM-t.
Egy új,
szabadalmaztatott pasztörizálási
folyamattal állítják elõ a
juice-t, melynek lényege a hagyományos
pasztörizálással ellentétben,
hogy a hasznos részek érintetlenül
megmaradnak a végtermékben.
1995-ben megalakult a Morinda Inc. és 1996 tavaszán elkészült az elsõ adag, 119 ezer üveg Tahitian Noni JuiceTM. A cég központja Utah államban, Provoban található.
Magyarországon 2000-tõl kapható a TNJ.
Jelenleg noni gyümölcsbõl már közel 300 cég készít valamilyen formában terméket. Az elsõ noni alapú termék 1996-ban a TAHITIAN NONI™ Juice volt. 1997-ben megalakult az USA-ban a noni minõsítók független szervezete (INCC), amely kimondta, hogy minden noni készítményt bevizsgálnak a világon, és mindig a legjobb minõségűt fogják bázisnak tekinteni, és ahhoz fogják hasonlítani az összes többit. Ezeket a vizsgálatokat FOOTPRINT-ekkel támasztják alá, ami egy gáz-kromatográfián alapuló kémiai vizsgálati módszer. 1996 óta nem találtak jobb minõségű noni terméket, mint a TAHITIAN NONI™ Juice (2010. február óta TAHITIAN NONI™ Bioaktív Ital). A szárított, porított (tehát pl. kapszula formájú) noni készítmények legnagyobb problémája, hogy a víz kivonásával pont a gyümölcs hasznos alkotórészei, hatóanyagai sérülnek, ezáltal a hatékonysága nem lesz olyan mint a folyadék formájú noni készítményeknek.
Európában a 2003-ban megadott egységes EU NOVEL FOOD engedély kimondta a TNJ biztonságosságát, és azt hogy csecsemõk ugyanúgy fogyaszthatják, mint állatok, márpedig ezek esetében nincs placebo hatás.
A 2003. évi NOVEL FOOD engedély megadását 5 éves vizsgálatsorozat elõzte meg, melynek összegzõ, 15 oldalas angol nyelvű EU jegyzõkönyvét a brüsszeli parlament hivatalos oldaláról angol nyelven le lehet tölteni.
A 2003. június 05-i hivatalos EU NOVEL FOOD engedély (2003/426/EC) ugyancsak az EU oldaláról tölthetõ le angol nyelven.
2006-ban újra elvégezték az összes kért vizsgálatot, de továbbra is biztonságosnak találták a TAHITIAN NONI™ Juice terméket. Az errõl szóló két cikk elolvasható az Európai Parlament hivatalos oldalán: 1. cikk, 2. cikk.
Egy 2009. márciusi Európai Uniós központi jelentés már biztonságosnak nyilvánította a noni juice pürébõl, és koncentrátumból elõállított élelmiszerek fogyasztását is. Az errõl szóló cikket szintén az Európai Parlament hivatalos oldalán lehet elolvasni.
TAHITIAN NONI™ egy márkanév, ami mellett ott a márkavédjegy jelölés is, tehát az EU piacon ez alapján az engedélyszám alapján (2003/426/EC) EU engedélyeztetés nélkül tilos forgalomba hozni noni termékeket. Ezek a határozatok a TAHITIAN NONI™ Juice-ra (2010. februártól TAHITIAN NONI™ Bioaktív Italokra) vonatkoznak.
Az Európai Élelmiszer-biztonsági
Hivatal 2008-ban megerõsítette a teának
szánt nonilevelek
biztonságosságát
is. Más
gyártó jelenleg nem rendelkezik az EU
területén noni levélbõl
készült tea forgalomba
hozatali
engedéllyel!!!
A Tahitian Noni International
cég megkapta az
Európai Unió Élelmiszer
Biztonságért felelõs szervezetétõl
(EFSA) a harmadik NOVEL FOOD forgalomba hozatali engedélyt a
Tahitian Noni™
Pürére valamint a Tahitian Noni™
koncentrátumokra.
http://www.agra-net.com/portal2/home.jsp
http://www.bfr.bund.de/cm/208/efsa_opinion
Kutatások, és ezen belül is humán klinikai kutatások csak és kizárólag a TAHITIAN NONI™ Bioaktív Itallal folynak, mára már 14 igazolt, pozitív eredménnyel zárult humán kinikai kísérlettel rendelkezik a termékünk!
Az eredeti TAHITIAN NONI™ Bioaktív Italokat ajánlom mindenkinek, mindenkor, bárhol a világon, és ez változást hozhat az életünkben!