Tahitian Noni Juice™TNI,
Tahitian Noni International

Dr. Ralph Heinicke publikációira lett figyelmes két táplálkozástudós, John Wadsworth és Stephen Story. Három éves kutatómunkával elõállították a noniból készíthetõ legjobb minõségű terméket, a TahitianJohn Wadsworth és Stephen Story kutatásai Noni JuiceTM-t. Egy új, szabadalmaztatott pasztörizálási folyamattal  állítják elõ a juice-t, melynek lényege a hagyományos pasztörizálással ellentétben, hogy a hasznos részek érintetlenül megmaradnak a végtermékben.

1995-ben megalakult a Morinda Inc. és 1996 tavaszán elkészült az elsõ adag, 119 ezer üveg Tahitian Noni JuiceTM. A cég központja Utah államban, Provoban található.


Magyarországon 2000-tõl kapható a TNJ.

Novel Food engedély

Jelenleg noni gyümölcsbõl már közel 300 cég készít valamilyen formában terméket. Az elsõ noni alapú termék 1996-ban a TAHITIAN NONI™ Juice volt. 1997-ben megalakult az USA-ban a noni minõsítók független szervezete (INCC), amely kimondta, hogy minden noni készítményt bevizsgálnak a világon, és mindig a legjobb minõségűt fogják bázisnak tekinteni, és ahhoz fogják hasonlítani az összes többit. Ezeket a vizsgálatokat FOOTPRINT-ekkel támasztják alá, ami egy gáz-kromatográfián alapuló kémiai vizsgálati módszer. 1996 óta nem találtak jobb minõségű noni terméket, mint a TAHITIAN NONI™ Juice (2010. február óta TAHITIAN NONI™ Bioaktív Ital). A szárított, porított (tehát pl. kapszula formájú) noni készítmények legnagyobb problémája, hogy a víz kivonásával pont a gyümölcs hasznos alkotórészei, hatóanyagai sérülnek, ezáltal a hatékonysága nem lesz olyan mint a folyadék formájú noni készítményeknek.


Európában a 2003-ban megadott egységes EU NOVEL FOOD engedély kimondta a TNJ biztonságosságát, és azt hogy csecsemõk ugyanúgy fogyaszthatják, mint állatok, márpedig ezek esetében nincs placebo hatás.

A 2003. évi NOVEL FOOD engedély megadását 5 éves vizsgálatsorozat elõzte meg, melynek összegzõ, 15 oldalas angol nyelvű EU jegyzõkönyvét a brüsszeli parlament hivatalos oldaláról angol nyelven le lehet tölteni.

A 2003. június 05-i hivatalos EU NOVEL FOOD engedély (2003/426/EC) ugyancsak az EU oldaláról tölthetõ le angol nyelven.

2006-ban újra elvégezték az összes kért vizsgálatot, de továbbra is biztonságosnak találták a TAHITIAN NONI™ Juice terméket. Az errõl szóló két cikk elolvasható az Európai Parlament hivatalos oldalán: 1. cikk, 2. cikk.


Egy 2009. márciusi Európai Uniós központi jelentés már biztonságosnak nyilvánította a noni juice pürébõl, és koncentrátumból elõállított élelmiszerek fogyasztását is. Az errõl szóló cikket szintén az Európai Parlament hivatalos oldalán lehet elolvasni.


Megjegyzés: ezek a cikkek mind az Európai Parlament hivatalos oldalain találhatóak, valamint csak és kizárólag a Tahitian Noni International által forgalmazott termékekre vonatkoznak!!!

TAHITIAN NONI™ egy márkanév, ami mellett ott a márkavédjegy jelölés is, tehát az EU piacon ez alapján az engedélyszám alapján (2003/426/EC) EU engedélyeztetés nélkül tilos forgalomba hozni noni termékeket. Ezek a határozatok a TAHITIAN NONI™ Juice-ra (2010. februártól TAHITIAN NONI™ Bioaktív Italokra) vonatkoznak.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal 2008-ban megerõsítette a teának szánt nonilevelek biztonságosságát is. Más gyártó jelenleg nem rendelkezik az EU területén noni levélbõl készült tea forgalomba hozatali engedéllyel!!!


A Tahitian Noni International cég megkapta az Európai Unió Élelmiszer Biztonságért felelõs szervezetétõl (EFSA) a harmadik NOVEL FOOD forgalomba hozatali engedélyt a Tahitian Noni™ Pürére valamint a Tahitian Noni™ koncentrátumokra.
http://www.agra-net.com/portal2/home.jsp
http://www.bfr.bund.de/cm/208/efsa_opinion


Kutatások, és ezen belül is humán klinikai kutatások csak és kizárólag a TAHITIAN NONI™ Bioaktív Itallal folynak, mára már 14 igazolt, pozitív eredménnyel zárult humán kinikai kísérlettel rendelkezik a termékünk!


Az eredeti TAHITIAN NONI™ Bioaktív Italokat ajánlom mindenkinek, mindenkor, bárhol a világon, és ez változást hozhat az életünkben!