Tahitian Noni Juice™


Tahitian Noni Bioaktív Ital™

Tahitian Noni Juice™ üvegek

A TAHITIAN NONI™ Bioaktív Ital az első noni-alapú készítmény, amely teljesítette az Európai Unió ún. Novel Food engedélyének rendkívül szigorú minőségi és biztonsági követelményeit. Az engedély száma: 2003/426/EC, melynek birtokában a TAHITIAN NONI™ Bioaktív Ital az Európai Unió bármely tagállamában korlátozás nélkül forgalomba hozható!


A noni gyümölcs egyedülálló a benne található xeronin és 12 féle iridoid miatt. A gyümölcsök általában nem tartalmaznak iridoidot és egyetlen növény sem tartalmaz 12 félét!Hogyan hat a noni?

 • Nem közvetlenül, hanem közvetve
 • Az öngyógyító rendszerünket szabályozza
 • Egyedül a noniban található proxeronin, amely egy növényi alkaloida
 • A xeronin minden fehérjénkhez képes kötõdni, ezáltal a fehérje szerkezetét és működését helyreállítani.

A morinda citrifolia (noni) növény kutatása során tudományosan bizonyított tények

 • Antibakteriális hatás
 • Gyulladáscsökkentõ hatás
 • TBC-ellenes hatás
 • Fájdalomcsillapító hatás
 • A noni a legjobb "szabadgyök-irtók" között
 • Számos allergia elleni hatás
 • 2-es számú cukorbetegség elleni hatás
 • Immunrendszer szabályzó hatás
 • Angiogenezis gátló hatás (daganatos betegségek)

 Antibakteriális hatás

A noni gyümölcsében megtalálható acubin, L-asperulosid és a noni gyökérben lévõ alizarin és más antrakinonok mind bevált antibakteriális hatóanyagok. Ezeket a szereket sikerrel alkalmazták olyan fertõzõ baktériumok esetén, mint pl. a Pseudo-monas aeruginosa, Proteus morganii, Staphyloroccus aureus, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Salmonella- és Shigella-fajok. A nonit ezek az antibakteriális hatóanyagok teszik képessé bõrfertõzések, láz, meghűlés és egyéb, baktériumok által okozott egészségügyi problémák megoldására.

Gyulladáscsökkentõ hatás

A TNJ szelektív COX-2 gyulladáscsökkentõ, vagyis hatásmechanizmusa számos ismert gyulladáscsökkentõ gyógyszerével vetekszik. Úgy képes hatását kifejteni, hogy eközben nincs semmiféle mellékhatás (igazolt ugyanis, hogy a COX-2 gyulladáscsökkentõkrõl idõközben bebizonyosodott, súlyos szív- és érrendszeri megbetegedéshez vezet tartós fogyasztásuk, ebbõl adódóan számos COX-2 gátló gyógyszer, pl. Vioxx, Betrex forgalomból való kivonásáról rendelkezett az FDA).

TBC-ellenes hatás

A noni elpusztítja a Mycobacterium tuberculosist. A noni leveleibõl készített kivonat in vitro elpusztította a baktériumok 89%-át, majdnem olyan hatékonynak bizonyulva ezzel, mint az egyik vezetõ tbc-ellenes szer, a Rifampicin amelynek 97%-os gátló hatása van azonos koncentráció mellett. szájhagyomány szerint a noni gyümölcsét és leveleit Polinézia-szerte mindig is eredményesen használták tbc ellen.

Fájdalomcsillapító hatás

A TNJ-nek-nek fájdalomcsillapító és nyugtató hatása is van. A nonikivonat fájdalomcsillapító hatása a morfinénak a 75%-át is eléri, de nem addiktív, tehát nem lehet hozzászokni és mellékhatás-mentes.

A noni a legjobb "szabadgyök-irtók" között

A noni gyümölcse segíti a szabadgyökök elleni harcot, amelyek kapcsolatban állnak a szív- és érrendszeri betegségekkel, a rákkal, a korai öregedéssel stb.

Angiogenezis gátló hatás

Egy daganat elsõ feladata, hogy a rákos sejtek táplálása és légzése végett ki kell építenie saját vérellátását. A folyamat során új erek jelennek meg, amelyek összekötik a daganatot a vérkeringéssel (az új erek kifejlõdését angiogenezisnek nevezik).

2003-ban a TAHITIAN NONI Juice felkerült az angiogenezis-gátló szerek listájára, úgy mint szeleketív angiogenezis-gátló, tekintettel arra, hogy az in-vitro (petris csészés) kísérletek bebizonyították, ha TAHITIAN NONI Juice-t öntenek egy daganat tenyészetre, akkor a daganatot ellátó érburjánzás visszafejlõdik, ugyanakkor az egészséges erek épek maradnak.

A Tahitian Noni Juice csökkenti a kemoterápia mellékhatásait is, ezért azt hosszabb ideig lehet alkalmazni, így nagyobb esély van a gyógyulásra. Ha a rákos sejtek túlélik a kemoterápiát, rezisztensé válnak vele szemben, ezért kell nagy adagban alkalmazni.

A Xeronin

 • szabályozza az immunrendszert,
 • antioxidáns hatása révén megõrzi a keringési rendszer épségét,
 • elõsegíti a jó emésztést, így a tápanyagok felszívódását a szervezetben,
 • elõsegíti az egészséges anyagcserét, ezáltal növeli az energiaszintet és az életerõt,
 • fokozza a fizikai és a szellemi teljesítõképességet.

A proxeroninból létrejött xeronin a test fehérjéihez kötõdik, feladata ugyanis az, hogy ezek működését elõsegítse.

A fehérjék testünk talán legfontosabb biokémiai alkotóelemei. Nevük a görög “proteios” szóból ered, ami azt jelenti, hogy “fõ” vagy “elsõdleges”. A fehérjék aminosavak hosszú láncolatából állnak. Szervezetünk összesen húszféle aminosavból állítja össze a számára szükséges különbözõ fehérjéket. Ezek az aminosavak meghatározott sorrendben kapcsolódnak egymáshoz, sorrendjüket a DNS határozza meg. Egy adott fehérje szerkezete mindig attól függ, hogy mely aminosavak és milyen sorrendben kapcsolódnak egymáshoz. A létrejött lánc egy bonyolult térbeli szerkezetet alkot és egy fehérjét hoz létre.

A fehérjék különbözõ, igen fontos funkciókat látnak el testünkben:

 • Meghatározzák hajunk, bõrünk, csontjaink szerkezetét. Lényegében a fehérjék felelõsek testünk szerkezeti felépítéséért, egészen a sejtekkel bezárólag.
 • Lehetõvé teszik a kémiai anyagok ki- és beáramlását a sejtekbe. A fehérjék a sejthártyán keresztül a sejt belsejébe kerülnek, és ott a fontos tápanyagok bejutását segítik.
 • A szervezetben hormonokként is működnek. E minõségükben molekuláris szinten képesek koordinálni a szervezetben zajló folyamatokat.
 • Antitestekként a szervezet immunrendszerének részei. Az antitestek rátapadnak a szervezetidegen betolakodókra (mint például a vírusokra), és addig gyengítik õket, amíg a szervezet meg nem szabadul tõlük.
 • Enzimek is lehetnek, és elõsegítik a szervezet kémiai folyamatait. Testünkben állandóan kémiai folyamatok zajlanak, vegyületek épülnek fel és bomlanak le, és ezt a fehérjék teszik lehetõvé.

A fehérjék többsége xeronin nélkül rosszul, vagy egyáltalán nem mûködik. Bizonyos fehérjék szerkezete ugyanis eleve feltételezi, hogy azok összekapcsolódjanak a xeroninnal. Nem minden fehérje igényli működéséhez a xeronin jelenlétét, de igen sok létfontosságú fehérje – mint a hormonok, az antitestek és az enzimek – xeronin nélkül semmire sem megy. A fehérjéhez kapcsolódó xeronin ugyanis segít a fehérjének elvégezni feladatát.

Ez a folyamat minden élõ szervezetben végbemegy. Az ember a proxeronint a táplálékkal veszi magához. Itt persze felmerül a kérdés: ha mindennapi táplálékunk már tartalmaz proxeronint, miért van szükség erre a különös gyümölcslére?

Minden jótéteménye mellett a modern civilizáció rengeteg teljesen új gondot is hozott. A XX. században rendkívül gyorsan nõtt a népesség, aminek következtében a mezõgazdaság teljesen átalakult, hiszen lépést kellett tartania a megnövekedett igényekkel. Elkerülhetetlen volt, hogy mindenhol műveljék, és így teherbírásán túl is kihasználják a földet. Elterjedt ugyan a műtrágyázás, hogy megakadályozzák a talaj kimerülését. Ez azonban még nem hozta meg a kívánt eredményt, hiszen a mikro tápanyagokat nem képes pótolni, és így nem biztosíthatja a növények egészséges növekedésést sem. A talaj kimerülése és az elégtelen műtrágyázás miatt silány és nem kellõen egészséges a termés, és egyre kevesebb a növényekben a számunkra létfontosságú tápanyag – mint például a proxeronin.

Ám nemcsak a talaj szegényedett el, hanem táplálékaink is igencsak szegényesek. Ez is szükségessé teszi, hogy kiegészítõ proxeronint vigyünk a szervezetünkbe. A modern társadalom felgyorsult életmódja olyan táplálékokat fejlesztett ki, amelyek híján vannak számos fontos tápanyagnak. A mai ember napi táplálékával nem kapja meg azt a mennyiségû proxeronint, ami szervezete egészséges mûködéséhez szükséges. Fontos tehát ezt kiegészíteni. Természetesen az lenne az ideális, ha táplálékunkkal vehetnénk fel a szükséges mennyiségû proxeronint, de ez sajnos nem mindig lehetséges. Így tehát ki kell találni a módját, hogy mégis megkapjuk a kellõ mennyiséget.

Egyéb tényezõk is vannak, amelyek a proxeronin kiegészítõ bevitele mellett szólnak. A betegek és a nagyon aktív életet élõk szervezetében nagyobb munkára kényszerülnek a fehérjék. Ahhoz viszont, hogy a fehérjék ezt a megnövekedett anyagcserét el tudják látni, több xeroninra van szükségük. A szervezet viszont csak akkor tud több xeronint elõállítani, ha rendszeresen több proxeronint kap. Testünk teljesítõképessége az életkorral csökken: idõsen több tápanyagra van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Ezen tápanyagok egyike a proxeronin.TAHITIAN NONI™ Original Bioaktív Ital

Tahitian Noni™ Original Bioaktív Ital

Az elsőként kifejlesztett noni ital.

89% nonit és 11% vörös gyümölcsöt tartalmaz, melyek úgy vannak összeválogatva, hogy a termék antioxidáns értékét növeljék.

60 ml-nek 30 mg iridoid tartalma van.
TAHITIAN NONI™ Family Bioaktív Ital

Tahitian Noni™ Family Bioaktív Ital

Kellemes ízű noni ital, mely kétféle ízben, oportó szőlős és mangó-maracuja változatban kapható.

45% nonit és 55% gyümölcsöt tartalmaz.

60 ml-nek 15 mg iridoid tartalma van.
TAHITIAN NONI™ Extra Bioaktív Ital

Tahitian Noni™ Extra Bioaktív Ital

Kellemes, enyhén kesernyés ízű noni ital.

89% koncentrált nonit, 11% szőlőt és áfonyát tartalmaz ízesítésnek, valamint olajfa levél kivonat található benne.

60 ml-nek 60 mg iridoid tartalma van.
TAHITIAN NONI™ Pure Bioaktív Ital

Tahitian Noni™ Pure Bioaktív Ital

Tiszta és nyers, az összes bioaktív ital közül a legkoncentráltabb. A többi bioaktív italhoz hasonlóan nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert és más ízesítő gyümölcsöt sem.

70% tiszta noni pürét és 30% noni levél főzetet tartalmaz.

60 ml-nek 72 mg iridoid tartalma van.