Pasta receptek

Penne cukkinivel és garnélarákkal

(Penne zucchine e gamberetti)

Hozzávalók

  • 40 dkg penne rigate tészta
  • 3 db cukkini
  • 25 dkg garnélarák (fagyasztott)
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 ek extra szűz olíva olaj
  • 2-3 csipet só
pasta, olasz ételek

Elkészítés

Mossuk meg a cukkinit és vékonyan karikázzuk fel majd negyedeljük, egy kevés olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk meg kb. 15 percig közepes lángon. Közben a garnélarákokat lobogó forró vízben 5 percig főzzük, majd szürjük le. A petrezselyemzöldet tegyük a cukkinire és adjuk hozzá a garnélarákokat. néhány percig főzzük össze és ízlés szerint sóval ízesítsük. Főzzük ki a tésztát "al dente" módra, majd keverjük össze a rákos, cukkinis raguval. Azonnal tálaljuk.

Tonhalas, babos, paprikás farfalle tészta

(Farfalle al tonno fagioli e peperoni)

Hozzávalók

  • 40 dkg farfalle tészta
  • 15 dkg tonhal (olajos)
  • 1 db póréhagyma
  • 20 dkg bab (konzerv)
  • 3 db olajos paprika
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2-3 ek extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
olasz ételek, pasta

Elkészítés

Csepegtessük le a babot, majd hideg folyó víz alatt mossuk át majd szűrjük le. Villával törjük össze a tonhalat, miután az olajat lecsepegtettük róla. Vágjuk össze az olajos paprikát és a póréhagymát. Mossuk meg a petrezselyemzöldet és vágjuk fel apróra. Az összes eddig elkészített hozzávalót keverjük össze egy nagyobb tálban, majd öntsünk rá egy kis olíva olajat. Bő, sós vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és keverjük össze az előzőkben elkészített szósszal, ízesítjük és tálaljuk. Ez az étel hidegen is tálalható.