Pizza receptek
Fehér pizza mozzarellával
(Pizza bianca alla mozzarella)
Hozzávalók
- 50 dkg pizza tészta
- 45 dkg mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 2-3 ek extra szűz olíva olaj
- 1-2 csipet só
- 1-2 csipet bors (őrölt)

Elkészítés
A mozzarella sajtot és a fokhagymát vágjuk fel vékony szeletekre. A pizza tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük az előzőleg kiolajozott tepsibe. A fokhagymát és a mozzarella sajtot tegyük rá a tésztára, majd öntözzük meg olajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tegyük a 250 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig. Miután megsült, szórjuk meg petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Tenger gyümölcsi pizza
(Pizza ai frutti di mare)
- 50 dkg pizza tészta
- 30 dkg paradicsompüré
- 30 dkg Tenger gyümölcse (fagyasztott)
- 30 dkg kagyló (tisztított)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek extra szűz olíva olaj
- 1-2 csipet só

Elkészítés
A kagylókat és a tenger gyümölcseit tegyük sós vízbe és hagyjuk állni kb. fél óráig. A fokhagymákat zúzzuk össze. A pizzatésztát nyújtsuk ki és tegyük bele egy kiolajozott tepsibe, majd a paradicsompürét és az összezúzott fokhagymát kenjük rá a pizzatésztára, úgy, hogy hagyjunk ki a szélén kb. 2 centimétert, sózzuk, borsózzuk és egy kevés olíva olajjal meglocsoljuk. Tegyük a 250 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig. Miután már majdnem megsült tegyük rá a leszűrt tenger gyümölcseit és a kagylókat és további 5 percre tegyük a sütőbe. Azonnal tálaljuk.