Spagetti receptek

Spagetti tonhallal és oregánóval

(Spagetti - Spaghetti al tonno e origano)

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg tonhal (olajos)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek oregánó (szárított)
  • 1/2 ek peperoncino paprika
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
spagetti, olasz ételek

Elkészítés

Egy lábasban rakjunk fel vizet forrni. Amikor a víz forr, tegyünk bele sót, majd rakjuk bele a spagettit. Tegyük a tonhalat az olajjal (vagy olajával) egy serpenyőbe és pirítsuk meg egy fokhagymával és egy kis peperoncino paprikával együtt. Tegyük hozzá a paradicsomot és egy kevés sót. Tegyünk még hozzá egy kis maroknyi oregánót és keverjük össze. Szűrjük le a tésztát és keverjük össze a szósszal. Reszelt parmezánnal, melegen tálaljuk.

Nápolyi spagetti

(Spagetti - Spaghetti alla napoletana)

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 80 dkg paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db peperoncino paprika
  • 2 ek extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
spagetti, olasz ételek

Elkészítés

Egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, majd tegyük bele a megpucolatlan fokhagymákat. Lassú tűzön addig pirítsuk, amíg a fokhagyma héja barna nem lesz. Ekkor tegyük bele a peperoncino paprikát és a lecsöpögtetett konzerv paradicsomot a serpenyőbe. Tegyünk bele sót és főzzük közepes lángon, fedővel letakarva, néha kavargatva kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a fokhagymát és a peperoncino paprikát. Az előzőleg „fogkeményre” megfőzött spagettit szűrjük le és tegyük bele a szószos serpenyőbe, majd melegítsük össze. Azonnal tálaljuk.