Summanus / Snarl ("voyager", Planet X):


Bár a Fall Of Cybertron játék (FOC) komoly rajongótáborra tett szert a TF gyûjtõk körében, a Hasbro idejekorán leállt a figurák kiadásával. Ilyen módon a Dinobotok közül csupán Grimlock kapott hivatalos figurát a FOC-os kinézetében (bemutató itt és itt). A 3rd party figurakészítõk közül a Planet X állt neki pótolni a hiányosságot, számos FOC design figura kiadásával, így megjelentek a Dinobotok is. Természetesen a hivatalos TF neveket nem használhatják, így lett a stegosaurus alt móddal rendelkezõ Snarl-ból Summanus, a római mitológia "éjszakai mennydörgés" istene. Emellett persze insignia sem kerülhetett rá.

Már a doboz is igen impozáns. Az elõlapon a figura mellkasának stilizált képe látható, míg a hátlapra a karakter szépen kidolgozott képe került. A dobozban dupla buborékban (tehát nem kötözgetve) kap helyet a figura és kiegészítõi, az útmutató és a karakter kártya pedig a buborék alatt található.

Az alt mód egy robot- stegosaurus, a megszokottnál kicsit kevésbé vaskos, de elvileg a játékban is ilyen. Végülis faltörõ kosnak ott van a csapatban Sludge. A pózolhatósága korlátos, mivel a farok és a nyak nem mozgatható, a lábak és az állkapocs viszont szabadon. Az áttetszõ és anyagában is mintázott hát lemezek és farok tüskék elképesztõen jól néznek ki, mintha tényeleg áttetszõen izzanának. Viszont a rögzítésük nem az igazi, egyik másik viszonylag könnyen kiesik. Adtak hozzá egy csomó gömbcsuklót, amivel gondolom át lehet szerelni. A fegyverek a hátsó lábakra rögzíthetõk.

Az átalakítása elég nehéz. Nem maga az átalakítás, bár az is izgalmas, hanem az, hogy közben biztos vagy benne, hogy véletlenül letöröd valamelyik átlátszó panelt, vagy tüskét. Oda kell figyelni, és a kézbõrnek sem igazán tesz jót az átalakítás.

A robot mód nagyon jól néz ki. Remekül pózolható és stabil, melynek csak a kissé loose izületek szabnak gátat. A széria más tagjainál nem tapasztaltam ezt. Emellett a hátra kerülõ farok rész sem rögzíthetõ és a tartóelemei sem túl feszesek. A két kar és a méretes puskák a kezébe adhatók. A mérete nagyjából a hivatalos voyager méretosztályba sorolja, bár a súlya talán valamivel nagyobb.

Összességében nem gyerekjáték az biztos, de egy gyûjteményben nagyon jól mutat. Az én példányomnak egyes izületei lazák, nem tudom, hogy ez mennyire általános. Mindenesetre remekül néz ki, robot módban odafigyelve nagyon jól pózolható. Dobálni meg nem szabad.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Box-ok:

Fegyverrel:

Filmes deluxe verzióval:

Planet X, G Creations, Fans Toys:

Méretarány:

Mératarány:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

3rd party Dinobot bemutatók:

Vissza