



















|
Hozzávalók:
1,5 dl majonéz,
1 nagyobb ecetes (csemege) uborka,
1 evõkanál fehér bor,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl (vagy a savójától megszabadított kefir),
1 evõkanál mustár (aki szereti, csípõset is tehet bele),
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma),
ízlés szerint só.
|
 |
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az
almareszelõ legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A
fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük.
Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfûszerezzük. Végül
belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra aprított snidlinget
(vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hûtõszekrénybe, és csak
közvetlenül tálalás elõtt rakjuk az asztalra. A forró burgonya mellé nagyon
finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is lehet készíteni,
akkor több mustárral érdemes fûszerezni.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|