WebFazek Martas Mustáros uborkamártás
Mustáros uborkamártás
Hamis vadasmártás
Sajtos zöldfûszermártás
Besamel-(tej)mártás
Remuládmártás
Hollandi mártás
Barna- vagy spanyol mártás
Almamártás
Metélőhagyma-mártás
Cumberland-mártás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1,5 dl majonéz,
1 nagyobb ecetes (csemege) uborka,
1 evõkanál fehér bor,
1 teáskanál porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl (vagy a savójától
     megszabadított kefir),
1 evõkanál mustár (aki szereti, csípõset is tehet bele),
1 csokor snidling (vagy 1 kicsi reszelt hagyma),
ízlés szerint só.

Elkeszites
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Az uborkát az almareszelõ legfinomabb fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a mártáshoz. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymaprésen összezúzva ugyancsak belekeverjük. Porcukorral, törött fekete borssal és sóval ízlés szerint megfûszerezzük. Végül belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra aprított snidlinget (vagy a reszelt hagymát). A mártást befedve betesszük a hûtõszekrénybe, és csak közvetlenül tálalás elõtt rakjuk az asztalra. A forró burgonya mellé nagyon finom a jéghideg, pikáns mártás. (Nyáron nyers uborkával is lehet készíteni, akkor több mustárral érdemes fûszerezni.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997