Remuládmártás
Mustáros uborkamártás
Hamis vadasmártás
Sajtos zöldfûszermártás
Besamel-(tej)mártás
Remuládmártás
Hollandi mártás
Barna- vagy spanyol mártás
Almamártás
Metélőhagyma-mártás
Cumberland-mártás
Hozzávalók:
3 db tojássárga
5 dl olaj
3 dkg mustár
8 dkg kapribogyó
1 csomó metélõhagyma
5 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
3 dkg tárkonylevél
0,5 dkg törött bors
10 dkg ecetes uborka
2 dl tejszín
2 dkg só
A majonézmártásba mustárt, törött borsot, finomra vágott ecetes uborkát, vöröshagymát, kapribogyót, petrezselyemzöldet és tárkonylevelet keverünk és egy kevés tejszínnel hígítjuk.
EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-98