WebFazek Martas Besamel-(tej)mártás
Mustáros uborkamártás
Hamis vadasmártás
Sajtos zöldfûszermártás
Besamel-(tej)mártás
Remuládmártás
Hollandi mártás
Barna- vagy spanyol mártás
Almamártás
Metélőhagyma-mártás
Cumberland-mártás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
14 dkg vaj
12 dkg liszt
9 dl tej
2 dkg só
0,5 dkg cayennei bors

Elkeszites
A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig pirítjuk. Hozzáöntjük a forró tejet és habverõvel állandóan kevergetve kiforraljuk. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük.

A kiforralt és ízesített mártást szûrõruhán vagy szõrszitán átszûrjük. A mártás teljesen sima és bársonyos lesz.

Ezt a mártást önálló mártásként nem tálaljuk, más mártások alapjául szolgál!


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-98