WebFazek Martas Almamártás
Mustáros uborkamártás
Hamis vadasmártás
Sajtos zöldfûszermártás
Besamel-(tej)mártás
Remuládmártás
Hollandi mártás
Barna- vagy spanyol mártás
Almamártás
Metélőhagyma-mártás
Cumberland-mártás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60 dkg alma,
8 dkg cukor,
1 dkg só,
10 dkg liszt,
0,5 dkg szegfűszeg,
1 db citrom,
3 dl tej,
0,5 dkg fahéj,
8 dkg vaj,
3 dl tejföl,
1 db citrom.

Elkeszites
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk, és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, fellforraljuk, simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük. Főtt marhahúshoz tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998