



















|
Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evõkanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evõkanál cukor,
3 evõkanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.
|
 |
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyõbe öntünk 2
evõkanál olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a
reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig fõzzük. A fõtt
zöldséget kissé kihûtjük, és levével eygütt turmixgépben pépesítve,
félretesszük. A serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot, és
kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan - nehogy a forró
cukor kifröccsenjen - ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a
cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt
citromhéjat, valamint a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra öntve, forrón tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|