WebFazek Martas Hamis vadasmártás
Mustáros uborkamártás
Hamis vadasmártás
Sajtos zöldfûszermártás
Besamel-(tej)mártás
Remuládmártás
Hollandi mártás
Barna- vagy spanyol mártás
Almamártás
Metélőhagyma-mártás
Cumberland-mártás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evõkanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evõkanál cukor,
3 evõkanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkeszites
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyõbe öntünk 2 evõkanál olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig fõzzük. A fõtt zöldséget kissé kihûtjük, és levével eygütt turmixgépben pépesítve, félretesszük. A serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen - ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a cukor egészen felolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet. Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra öntve, forrón tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997