WebFazek Szarnyas Töltött csirke
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis csirke a májával,
5dkg cérnametélt,
1 tojás,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
3 evõkanál olaj.

Elkeszites
A töltelékhez a cérnametéltet a szokásos módon megfõzzük majd lecsöpögtetve hagyjuk kihûlni. A tojást habosra felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a fõtt tésztát, a sót, a borsot és a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet. A májat a tészta forrásban lévõ fõzõvizébe rakjuk, annyi idõre, amíg a máj megfehéredik, és a beleszúrt villa nyomán nem folyik belõle véres lé. A vízbõl kivéve az almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd hozzáadjuk a masszához. A mustárral és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A csirkét kívül- belül átmossuk és lecsöpögtetve szárazra töröljük, majd a hasát belülrõl bedörzsöljük sóval, borssal. A tölteléket beletöltjük, és a nyílást hústûvel vagy fogvájóval szorosan összetûzzük. Ha marad belõle, azt a mellbõr és a combok bõre alá lehet tölteni. (Ez esetben a fakanál nyele segítségével a csirke bõrét fellazítjuk a nyakától kezdõdõen, de ügyeljünk arra, nehogy elszakadjon.) A megtöltött csirkét kikent tepsibe rakjuk. Bekenjük kevés olajjal, megsózzuk, és az elõmelegített, forró sütõbe tolva, fedetlenül, erõs lángon pirítjuk 30 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve, további 60 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után hosszában is, kereszben is kettõbe vágjuk. Bármilyen köret illik hozzá, salátát ne felejtsünk el mellé kínálni.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997