Hozzávalók:
4 személyre
egy egész csirke (bontott)
1 kg burgonya
2-3 szem paradicsom
1-2 db fehérpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna, kakukkfű, zellerzöld
|
 |
Megtisztitom a burgonyát és kb. 1/2 cm-es tallérokra vágom. A paradicsomot, paprikát, hagymát szintén tallérokra aprítom. A tepsi alját kevés zsirral meglocsolom és arra rakom rá két rétegben a burgonya felét. Ezt az burgonyaréteget tetszés szerint befűszerezem, megsózom és rárakom a vöröshagymát, a paprika és paradicsom nagyobbik részét, egy kevés fokhagymával megszórom. Elhelyezem a csirke darabjait az alsó rétegen és újfent megfűszerezem, megsózom, tetszés szerint rakok rá paradicsomot és/vagy paprikát, zellerzöldet. A tepsit légmentesen lezárom (alufólia) és a sütőben - attól függően, meg volt-e főzve a csirke előtte - egy-másfél óráig sütöm. A fóliát el kell távolítani az első fél-háromnegyed óra után.
Aki megkóstolja, rögtön rájön, hogy az egészben az extra a kisült burgonya :) Jó étvágyat :)
A receptet Karsai Péter küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|