



















|
Hozzávalók 4 személyre:
800g pulykamell,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1/2 zeller, 2 szegfûszeg,
1 fej hagyma,
1 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
4 szál kakukkfû,
5 dl fehérbor, só, bors
A mártáshoz:
2 evõkanál borecet,
só, Cayenne bors,
4 ek. olívaolaj,
1-1- sárga, piros és zöld húsú paprika,
2 szál bazsalikom,
1 cs. petrezsem,
1 gerezd fokhagyma.
|
 |
A leöblített húst egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répákat,
a zellert, a meghámozott, szegfûszeggel megtûzdelt hagymát, a babérlevelet, a petrezselymet,
a kakukkfüvet, a bort, 1 kiskanál sót, 10-12 szem durvára tört borsot, és annyi vízzel öntjük
fel, hogy éppen ellepje (kb.5dl). Lassú tûzön forrásig hevítjük, majd 45 percig éppen csak
gyöngyöztetve, fedõ alatt puhára fõzzük, saját levében hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az
ecetet elkeverjük ízlés szerint sóval, Cayenne borssal, cseppenként beleöntjük az olajat. A
paprikákat pici kockákra vágjuk; a bazsalikom- és petrezselyemlevelet a fokhagymával
együtt finomra vágjuk, és az ecetes-olajos öntetbe forgatjuk. Tálaláskor kiemeljük a
pulykamellet a levébõl, vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük és bevonjuk a mártással.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|