WebFazek Szarnyas Pulykamell paprikamártással
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók 4 személyre:
800g pulykamell,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1/2 zeller, 2 szegfûszeg,
1 fej hagyma,
1 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
4 szál kakukkfû,
5 dl fehérbor, só, bors
A mártáshoz:
2 evõkanál borecet,
só, Cayenne bors,
4 ek. olívaolaj,
1-1- sárga, piros és zöld húsú paprika,
2 szál bazsalikom,
1 cs. petrezsem,
1 gerezd fokhagyma.

Elkeszites
A leöblített húst egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répákat, a zellert, a meghámozott, szegfûszeggel megtûzdelt hagymát, a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a bort, 1 kiskanál sót, 10-12 szem durvára tört borsot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje (kb.5dl). Lassú tûzön forrásig hevítjük, majd 45 percig éppen csak gyöngyöztetve, fedõ alatt puhára fõzzük, saját levében hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az ecetet elkeverjük ízlés szerint sóval, Cayenne borssal, cseppenként beleöntjük az olajat. A paprikákat pici kockákra vágjuk; a bazsalikom- és petrezselyemlevelet a fokhagymával együtt finomra vágjuk, és az ecetes-olajos öntetbe forgatjuk. Tálaláskor kiemeljük a pulykamellet a levébõl, vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük és bevonjuk a mártással.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997