



















|
Hozzávalók 4 személyre:
8 felsõ csirkecomb,
só,
150g lángolt kolbász,
2 gerezd fokhagyma,
1 ágacska rozmaring,
8-10 zsályalevél,
1 ágacska kakukkfû,
1 ágacska citromfû,
4 evõkanál olaj,
1,5 dl félszáraz fehérbor.
|
 |
A felsõ combokat a bõr nélküli, belsõ oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé
kiverjük, besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfûszereket, jól
összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük és kettõt-kettõt
hurkapálcával szorosan összetûzünk. Bõven megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és
elõmelegített, forró sütõben (220 fokon) 20 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15
perc alatt piros-ropogósra pirítjuk. A sütõedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a
bort, és összeforraljuk vele (3-5 perc), majd zsírtalanítjuk, leszûrjük, a felével bevonjuk a
húst, a többit külön tálkában kínáljuk. Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.
Ötlet: A nyársakat elõre meg lehet párolni, csak a sütést kell idõzíteni! Még finomabb, ha
szabad tûzön sütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|