WebFazek Szarnyas Zöldséges libavagdalt
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 liba apróléka (kb. 1 kg),
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
1 púpozott evõkanál liszt,
só és törött bors ízlés szerint,
1 késhegynyi õrölt gyömbér.

Elkeszites
A megtisztított libaaprólékot az ugyancsak megtisztított, egészben hagyott zöldséggel, sóval, borssal, vöröshagymával annyi vízbe tesszük, amennyiben éppen ellepi. Puhára fõzzük. A lébõl a húst és a zöldséget kiszedjük. A kockákra vágott zsemlét kevés húslével megöntözzük. A húst lecsontozzuk és a fõtt zöldséggel együtt ledaráljuk. A pépet összedolgozzuk a kicsavart zsemlével, a tojással, a fõtt hagymával és 1 gerezd összezúzott fokhagymával. Ha a massza nem formálható, lágy, akkor 1-2 evõkanál zsemlemorzsát még hozzáadunk. Közepes tepsit elõkészítünk, és sorban, egymás mellé belerakjuk a nedves kézzel formált kisebb gombócokat. Félretesszük. A húslérõl lekanalazunk egy evõkanálnyi zsiradékot, majd a lisztet rászórjuk, és habzásig forrósítjuk. Ezután felöntjük 3-4 dl-nyi húslével, és folytonosan kevergetve, sûrûre fõzzük. A gyömbérrer ízesítjük, majd a tejfölt is beleöntve, még egyszer felforraljuk. Ezután belekeverjük az összezúzott fokhagymát, de már nem forraljuk. A fokhagymás mártást ráöntjük a gombócokra, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük, amíg a mártás szép barnáspirosra sül a gombócok tetején. Rendkívül jóízû étel, amelyet nagyobb adagban is érdemes készíteni, mert fagyasztható. Bármilyen köret illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997