



















|
Hozzávalók:
4 kis csirkecomb,
1 tojás,
1dl tej,
1 zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál reszelt sajt,
1 teáskanál mustár,
1 csapott teáskanál Vegeta,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 mokkáskanál törött bors.
|
 |
A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes
tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután
hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát,
és a borsot. A masszát összekeverjük, és félretesszük. A csirkecombokat megmossuk,
leszárítjuk. A bõrt ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bõr alá
töltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalon
megsózzuk, és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük. Aláöntünk fél pohárnyi vizet, és
alufóliával befedjük. Az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 35-40 percig pároljuk,
majd az alufóliát levéve, szép pirosra pirítjuk mindkét felét. Bármilyen körettel tálalhatjuk,
de a legfinomabb mellé a gyufaszálnyi vékonyra vágott szalmaburgonya és a párolt zöldség.
A csirkecomb töltése ugyan némi gyakorlatot kíván, de nem nehéz. Másfél óra alatt(sütéssel
együtt) elkészíthetõ.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|