WebFazek Szarnyas Töltött csirkecomb
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 kis csirkecomb,
1 tojás,
1dl tej,
1 zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál reszelt sajt,
1 teáskanál mustár,
1 csapott teáskanál Vegeta,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 mokkáskanál törött bors.

Elkeszites
A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát, és a borsot. A masszát összekeverjük, és félretesszük. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A bõrt ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bõr alá töltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalon megsózzuk, és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük. Aláöntünk fél pohárnyi vizet, és alufóliával befedjük. Az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 35-40 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve, szép pirosra pirítjuk mindkét felét. Bármilyen körettel tálalhatjuk, de a legfinomabb mellé a gyufaszálnyi vékonyra vágott szalmaburgonya és a párolt zöldség. A csirkecomb töltése ugyan némi gyakorlatot kíván, de nem nehéz. Másfél óra alatt(sütéssel együtt) elkészíthetõ.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997