



















|
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evõkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evõkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g fõtt fehér bab (konzerv).
|
 |
A megmosott csirkemellekrõl lehúzzuk a bõrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük,
besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti
csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 megmosott zsályalevelet, arra egy félbevágott
szalonnalevelet, majd egy húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtûzzük. Egy
nagyobb serpenyõben a felforrósított margarinban hirtelen megpirítjuk a mininyársakat,
aláöntjük a bort, és fedõ alatt mérsékelt tûzön puhára pároljuk (25-30 perc).
Közben az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott hagymát, rádobjuk a vékony csíkokra
vágott paradicsomot, a bazsalikommal, sóval, és borssal ízesítjük, 10 percig fõzzük. A babot
leszûrjük, a paradicsomhoz adjuk, aláöntünk egy merõkanállal a bab fõzõlevébõl, 2-3 percig
forraljuk, majd a csirkenyársakhoz adjuk, és összeforraljuk.
Ötlet: enyhén sós, babérlevéllel és fokhagymával ízesített vízben megfõzött, (mélyhûtött)
fejtett babból még finomabb.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|