Hozzávalók:
20 dkg csuszatészta,
25 dkg tehéntúró,
3 dl tejföl,
8 dkg húsos füstölt szalonna,
1 teáskanál olaj,
ízlés szerint só.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévõ sós, 1 teáskanál olajjal kevert
vízbe tesszük és megfõzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl
tejfölre szedjük. Jól összekeverve, melegen tartjuk. Közben egy nagy
serpenyõbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés
közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, és minden zsír kisült
belõle, szûrõkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szalonnazsírra
öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erõs lángon egy-két percig kevergetve kissé
lepirítjuk. Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a
tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt. Az elõmelegített forró sütõbe
(vagy grill-, esetleg mikrosütõbe) toljuk. 8-10 percig pirítjuk. Csak frissen
és forrón jó.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|