WebFazek Teszta Tojásos-sajtos galuska
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg korpás liszt,
20 dkg finomliszt,
3 tojás,
5 dkg reszelt karaván sajt,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
5 evõkanál olaj,
1 teáskanál só.

Elkeszites
Mély tálba ütünk 1 tojást, amit habosra felverünk 1 dl vízzel és 3 evõkanál olajjal. Belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, és apránként hozzáadjuk. Annyi vizet öntünk még bele, hogy a szokásos galuskatésztát kapjuk belõle. (Készíthetõ csak finomlisztbõl vagy csak korpás lisztbõl, utóbbi az egészséges.) Legalább 4 liternyi vizet forralunk, megsózzuk, és belecsorgatunk egy evõkanálnyi olajat, hogy a galuska ne ragadhasson össze. A hagyományos módon beleszaggatjuk a galuskát. Közben egy tálban habosra keverjük a tojást a tejföllel. Jó nagy serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, és felforrósítjuk. A leszûrt galuskát ráöntjük, és erõs lángon addig kevergetjük, amíg az jól megforrósodik. A tejfölös tojást ráöntve, folytonosan kevergetjük. Addig pirítjuk, amíg a tojás kissé megkocsonyásodik a galuskákon, de ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki. Ezután még tûzforrón rászórjuk a reszelt sajtot, és gyorsan átkeverve, azonnal tálaljuk. (Ha nem rögtön fogyasztjuk, célszerû a forró sütõben addig melegíteni, amíg a sajt egészen ráolvad, és szálasan nyúlik.) Fejes salátával vagy paradicsomsalátával a legjobb.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997