WebFazek Szendvics Pizza gazdagon
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Pizza gazdagon Hozzávalók:
20 gramm élesztő (fél kocka)
1/2 teáskanál cukor,
30 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1/4 teáskanál oregano,
6 evőkanál olivaolaj,
25 dkg újhagyma,
25 dkg csiperkegomba,
1 evőkanál vaj,
feketebors,
50 dkg paradicsom,
8 dkg paradicsompüré,
1 evőkanál ketchup,
1 fokhagymagerezd,
2 evőkanál vágott petrezselyem,
5 dkg szeletelt szalámi,
5 dkg szeletelt sonka,
20 dkg gouda sajt

Elkeszites
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral, 1/8 l langyos vízzel és egy kevés liszttel keverjük össze, és hagyjuk állni. A maradék lisztet, sót, az oregánót és két evőkanál olajat keverjünk össze, adjuk hozzá az élesztős keveréket, gyurjunk belőle sima tésztát és keleszzük meg. Vágjuk fel az újhagymát vékony szeletekre, rakjuk forró vízbe, forraljuk fel, majd szitában csepegtessük le. A gombát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, vajban süssük meg, és fűszerezzük be. A paradicsomot vágjuk fel szeletekre, a szárát távolítsuk el. A tésztát válasszuk négyfelé, formázzunk belőle cipókat, és tegyük két kizsírozott tepsire vagy sütőlapra. A paradicsompürét keverjük össze a ketchuppal, a szétnyomott fokhagymával és a petrezselyemmel. Ezt a paradicsomos masszát kenjük a tésztára, tegyük rá a feltéteket (sonka, gomba, szalámi stb.), és végül tegyünk rá kis sajtdarabkákat. A pizzát olajjal lecsepegtetve hagyjuk még egy kicsit állni, majd süssük meg. Kínáljuk hozzá száraz asztali bort.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998