



















|
Hozzávalók:
20 gramm élesztő (fél kocka)
1/2 teáskanál cukor,
30 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1/4 teáskanál oregano,
6 evőkanál olivaolaj,
25 dkg újhagyma,
25 dkg csiperkegomba,
1 evőkanál vaj,
feketebors,
50 dkg paradicsom,
8 dkg paradicsompüré,
1 evőkanál ketchup,
1 fokhagymagerezd,
2 evőkanál vágott petrezselyem,
5 dkg szeletelt szalámi,
5 dkg szeletelt sonka,
20 dkg gouda sajt
|
 |
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral, 1/8 l langyos vízzel és egy kevés liszttel keverjük össze, és hagyjuk állni. A maradék lisztet, sót, az oregánót és két evőkanál olajat keverjünk össze, adjuk hozzá az élesztős keveréket, gyurjunk belőle sima tésztát és keleszzük meg. Vágjuk fel az újhagymát vékony szeletekre, rakjuk forró vízbe, forraljuk fel, majd szitában csepegtessük le. A gombát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, vajban süssük meg, és fűszerezzük be. A paradicsomot vágjuk fel szeletekre, a szárát távolítsuk el. A tésztát válasszuk négyfelé, formázzunk belőle cipókat, és tegyük két kizsírozott tepsire vagy sütőlapra. A paradicsompürét keverjük össze a ketchuppal, a szétnyomott fokhagymával és a petrezselyemmel. Ezt a paradicsomos masszát kenjük a tésztára, tegyük rá a feltéteket (sonka, gomba, szalámi stb.), és végül tegyünk rá kis sajtdarabkákat. A pizzát olajjal lecsepegtetve hagyjuk még egy kicsit állni, majd süssük meg. Kínáljuk hozzá száraz asztali bort.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|