



















|
Hozzávalók:
25 dkg kockatészta,
20 dkg sárgabaracklekvár,
5 dkg darált mák,
5 dkg mazsola,
5 dkg vaj,
2 tojás,
1 dl tej,
2-3 evõkanál méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 evõkanál só
és 1 teáskanál olaj a tésztához.
|
 |
A tésztát forrásban lévõ, sós, olajos vízben megfõzzük, majd a felolvasztott
vajon megforgatva, melegen tartjuk. A darált mákra ráöntjük a forró tejet,
belekeverjük a citromhéjat, a mézet, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és kis
lángon egy-két percig kevergetjük. Fedõ alatt hagyjuk állni 10 percig. A
lekvárt 1-2 evõkanál vízzel kenhetõre keverjük, majd mindkét töltelékhez
hozzákeverük egy-egy felvert tojást. Vajjal kikent és zsemlemorzsával
meghintett kis tepsibe terítjük a tészta felét. Erre rásimítjuk a tojásos-mézes
mákot, majd beborítjuk a tészta másik felével. Rákenjük a tojásos lekvárt, és
alufóliát borítva a tetejére, elõmelegített forró sütõbe toljuk. 25 percig
pároljuk közepes lángon, ezután a fedelet levéve, éppen csak megpirítjuk.
Vigyázzunk, nehogy elégjen! Nem éppen fogykúrás étel, de rendkívül finom,
néha-néha talán megengedhetõ.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|