WebFazek Teszta Mézes-mákos kocka
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg kockatészta,
20 dkg sárgabaracklekvár,
5 dkg darált mák,
5 dkg mazsola,
5 dkg vaj,
2 tojás,
1 dl tej,
2-3 evõkanál méz,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 evõkanál só
és 1 teáskanál olaj a tésztához.

Elkeszites
A tésztát forrásban lévõ, sós, olajos vízben megfõzzük, majd a felolvasztott vajon megforgatva, melegen tartjuk. A darált mákra ráöntjük a forró tejet, belekeverjük a citromhéjat, a mézet, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és kis lángon egy-két percig kevergetjük. Fedõ alatt hagyjuk állni 10 percig. A lekvárt 1-2 evõkanál vízzel kenhetõre keverjük, majd mindkét töltelékhez hozzákeverük egy-egy felvert tojást. Vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett kis tepsibe terítjük a tészta felét. Erre rásimítjuk a tojásos-mézes mákot, majd beborítjuk a tészta másik felével. Rákenjük a tojásos lekvárt, és alufóliát borítva a tetejére, elõmelegített forró sütõbe toljuk. 25 percig pároljuk közepes lángon, ezután a fedelet levéve, éppen csak megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy elégjen! Nem éppen fogykúrás étel, de rendkívül finom, néha-néha talán megengedhetõ.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997