WebFazek Teszta Barackos kocka
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 kemény, nagy õszibarack,
15 dkg kockatészta,
2 dl tejföl,
2 tojás,
7 dkg vaj,
kevés só
1 zacskó vaníliás cukor,
fél citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor (vagy édesítõszer),
a tepsihez 1 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
A tésztát a szokásos módon, kissé olajos sós vízben megfõzzük, majd 1 dkg vajra szedve jól összekeverjük. Közben egy kis tepsit vagy tûzálló tálat további 1 dkg vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintjük. Félretesszük. Az õszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletkékre vágjuk. A tésztával összekeverjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral, ezután apránként hozzáadjuk a tejfölt, meg az olvasztott, de már teljesen kihûlt vajat. Végül belekeverjük a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A barackos tésztát összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával, majd belesimítjuk az elõkészített tepsibe. Tetejére alufóliát borítunk, hogy ne száradhasson ki. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és 25 percig sütjük. Ezután a lángot lezárjuk alatta, és még néhány percig a sütõben hagyjuk. Kevés gyümölccsel díszítve, kockákra vágva tálaljuk. Sárgabarackkal is készíthetjük, úgy is nagyon ízletes.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997