



















|
Hozzávalók:
3 kemény, nagy õszibarack,
15 dkg kockatészta,
2 dl tejföl,
2 tojás,
7 dkg vaj,
kevés só
1 zacskó vaníliás cukor,
fél citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor (vagy édesítõszer),
a tepsihez 1 evõkanál zsemlemorzsa.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, kissé olajos sós vízben megfõzzük, majd 1 dkg vajra
szedve jól összekeverjük. Közben egy kis tepsit vagy tûzálló tálat további 1
dkg vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintjük. Félretesszük. Az
õszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletkékre
vágjuk. A tésztával összekeverjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a
cukorral, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral,
ezután apránként hozzáadjuk a tejfölt, meg az olvasztott, de már teljesen
kihûlt vajat. Végül belekeverjük a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A
barackos tésztát összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával, majd belesimítjuk
az elõkészített tepsibe. Tetejére alufóliát borítunk, hogy ne száradhasson ki.
Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és 25 percig sütjük. Ezután a lángot
lezárjuk alatta, és még néhány percig a sütõben hagyjuk. Kevés gyümölccsel
díszítve, kockákra vágva tálaljuk. Sárgabarackkal is készíthetjük, úgy is
nagyon ízletes.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|