Hozzávalók:
10 dkg sovány tehéntúró
9 dkg liszt
egy csipet só
4 evőkanál tej
3 tojás
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál vaj
Töltelékhez:
2 fej vöröshagyma
20 dkg parasztkolbász avgy gyulai kolbász
20 dkg kígyóuborka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
1 teáskanál édesnemes paprika
só és bors
|
 |
A túrót, lisztet, sót, tejet, tojásokat és apróra vágott petrezselymet simára keverünk. 30 percig állni hagyjuk, hoyg a liszt megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. a kolbászt és az uborkát vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósitjuk, a hagymát megpiritjuk. Rövid ideig sütjük benne a kolbászt, majd liszet szórunk bele és összekeverjük. Hozzátesszük az 1/8 l vízben feloldott húsleveskockát és pirospaprikát, majd felforraljuk. Hozzákeverjük az uborkát, és még tíz percig főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Egy kevés vajat egy serpenyőben felolvasztunk, néhány palacsintát sütünk, megtöltjük , feltekerjük, és előmelegített tányéron tálaljuk. Vaj helyett olajban is süthető.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|