![]() |
Kezdőlap-Sütemények 1-Sütemények 2-Sütemények 3-Élesztős tészták-Zsírban sült tészták-Lángosok-Pizzák-Torták |
Ananászos muffin hozzávalók:
200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 evőkanál ananász lé . ![]() Ananászos muffin elkészítése: Lisztet, sütőport, pudingport s egy csipet sót elkeverünk egy tálban. Egy másik tálban a tojásokat, a cukrot, a vajat a vaníliás cukrot és az ananászlevet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és az ananász darabokat . Ezután 190 fokon 25 percig sütjük a sütőben. légkeveréssel. Végül tálra rakjuk és porcukorral meghintve tálaljuk. Banános muffin hozzávalók: 3 db jó érett banán 22 dkg liszt, 3 dl tej 3 dkg porcukor 1 tasak sütőpor 8 dkg vaj csipet só ![]() Banános muffin elkészítése: Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a vajat, a cukrot a sütőport, a sót a tejjel, amíg a tészta kellemesen könnyű lesz, és elválik az edény falától. Hozzáadjuk a pépessé turmixolt banánt. Rövid ideig pihentetjük. A formákat kivajazzuk, és a tésztát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük . Meggyes-diós muffin hozzávalói: 20 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 10 dkg cukor 1 csomag vanilincukor 1 tojás 1,5 dl tej 5 dkg megolvasztott margarin vagy vaj meggy ízlés szerint dió ízlés szerint ![]() Meggyes-diós muffin elkészítése: A tojást, a cukrot, a vanilincukrot először simára keverjük,ezután belekeverjük a megolvasztott margarint és a 1,5 dl tejet, majd hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét és ismét simára keverjük a masszát!Végül beledobájuk az apróra összevágott diót és a meggyet és óvatosan összeforgatjuk! Kivajazott muffinformákba töltjük a masszát, a forma kb kétharmadáig és előmelegített sütőbe dugjuk.Kb. 20-25 perce van szükségük a muffinoknak, hogy megsüljenek! Kakaós muffin hozzávalói : 3 tojás 20 dkg Nesquik kakaópor 15 dkg margarin 25 dkg liszt 2 kávéskanál szódabikarbóna 1 dl te j ![]() Kakaós muffin elkészítése : A 3 tojás sárgáját keverjük össze a kakaóval, majd kis adagokban adjuk hozzá a margarint.Alaposan keverjük össze, ezek után adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát.Verjük kemény habbá és forgassuk bele a tésztába.A muffinsütőt vajazzuk ki, majd kanalazzuk bele a masszát.Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre a muffinokat. Kávés muffin hozzávalók: 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg cukor 2 tojás 2 evőkanál instant kávé (nescafe) 2 ek tej vagy tejszín (ízlés dolga) 10 dkg liszt 1 tk sütőpor 10 dkg dió ![]() A kávés muffin elkészítése: A vajat a cukorral krémesre keverjük, legcélszerűbb robotgépet használni.Ezután hozzákeverjük a tojásokat is. A nescafe-t langyos tejben feloldjuk, majd hozzáadjuk a cukros vajas masszához.Külön edényben összekeverjük a lisztet és a sütőport a pirított dióval.Következő lépésként fakanál segítségével beleforgatjuk a lisztes keveréket az előző masszába. Pudingos muffin hozzávalói: 25 dkg margarin 12 dkg méz 1 cs vaníliáscukor 2 ml citromaroma 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék 3 tojás 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag csokoládés pudingpor 4 ek cukor 2,5 dl tej tortabevonó a díszítéshez ![]() Pudingos muffin elkészítése: A margarint keverjük simára, majd lassan adjuk hozzá a mézes, a vaníliáscukrot, a citromaromát, a mézeskalácsfúszert és a tojásokat.A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd keverjük apránként a tésztához.Vajazzuk ki a muffinformát, majd kanalazzuk bele a tésztát.A pudingot főzzük meg a tasakon látható utasításoknak megfelelően.A kész pudingot töltsük habzsákba, majd kis adagokban nyomjuk a muffinok belsejébe.A muffinokat előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre, majd vonjuk be őket a torabeveonóval. Tejszínes muffin hozzávalói : 15 dkg cukor 2 tojás 2dl tejszín 25 dkg rétesliszt fél csomag sütőpor csipetnyi fahéj 0,5 dl olaj fél citrom 15 dkg apróra vágott sárgabarack ![]() Tejszínes muffin elkészítése : A cukrot keverjük habosra a tojással, majd öntsük bele a tejszínt és az étolajat.Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a citrom lereszelt héjét és a levét, a fahéjat.Keverjük össze a masszát, majd adjuk hozzá a sárgabarackot.A tésztát olajjal kikent muffin formákba kanalazzuk és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.Ízlés szerint nyomhatunk még a muffinok közepébe sárgabarackot és/vagy tejszínhabot a tetejére, így igazán guszta lesz. Túrós muffin hozzávalók: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna. 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj Túrós muffin elkészítése: A tésztához valókat összekeverjük és a margarinozott muffin sütőformába adagoljuk a 3/4 -éig. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig 200 fokon sütni. © 2009-2016 Kaszás Csaba |