Kezdőlap-Sütemények 1-Sütemények 2-Sütemények 3-Élesztős tészták-Zsírban sült tészták-Lángosok-Pizzák-Torták 
                        Ananászos muffin hozzávalók:                      

200 g ananász,
250 g liszt,
1 csomag vaníliás pudingpor,
4 tk sütőpor,
3 tojás,
175 g cukor,
200 g vaj,
1 cs vaníliás cukor,
1 csipet só,
3 evőkanál ananász lé

.

Ananászos muffin elkészítése:

Lisztet, sütőport, pudingport s egy csipet sót elkeverünk egy tálban. Egy másik tálban a tojásokat, a cukrot, a vajat a vaníliás cukrot és az ananászlevet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és az ananász darabokat . Ezután 190 fokon 25 percig sütjük a sütőben. légkeveréssel. Végül tálra rakjuk és porcukorral meghintve tálalju
k.

Banános muffin hozzávalók:

3 db jó érett banán
22 dkg liszt,
3 dl tej
3 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
8 dkg vaj
csipet só



Banános muffin elkészítése:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a vajat, a cukrot a sütőport, a sót a tejjel, amíg a tészta kellemesen könnyű lesz, és elválik az edény falától. Hozzáadjuk a pépessé turmixolt banánt. Rövid ideig pihentetjük. A formákat kivajazzuk, és a tésztát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük .

Meggyes-diós muffin hozzávalói:

20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vanilincukor
1 tojás
1,5 dl tej
5 dkg megolvasztott margarin vagy vaj
meggy ízlés szerint
dió ízlés szerint




Meggyes-diós muffin elkészítése:

A tojást, a cukrot, a vanilincukrot először simára keverjük,ezután belekeverjük a megolvasztott margarint és a 1,5 dl tejet, majd hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét és ismét simára keverjük a masszát!Végül beledobájuk az apróra összevágott diót és a meggyet és óvatosan összeforgatjuk!
Kivajazott muffinformákba töltjük a masszát, a forma kb kétharmadáig és előmelegített sütőbe dugjuk.Kb. 20-25 perce van szükségük a muffinoknak, hogy megsüljenek!


Kakaós muffin hozzávalói :

3 tojás
20 dkg Nesquik kakaópor
15 dkg margarin
25 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 dl te

j

Kakaós muffin elkészítése :

A 3 tojás sárgáját keverjük össze a kakaóval, majd kis adagokban adjuk hozzá a margarint.Alaposan keverjük össze, ezek után adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát.Verjük kemény habbá és forgassuk bele a tésztába.A muffinsütőt vajazzuk ki, majd kanalazzuk bele a masszát.Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre a muffinokat.


Kávés muffin hozzávalók:

15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál instant kávé (nescafe)
2 ek tej vagy tejszín (ízlés dolga)
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg dió




A kávés muffin elkészítése:

A vajat a cukorral krémesre keverjük, legcélszerűbb robotgépet használni.Ezután hozzákeverjük a tojásokat is. A nescafe-t langyos tejben feloldjuk, majd hozzáadjuk a cukros vajas masszához.Külön edényben összekeverjük a lisztet és a sütőport a pirított dióval.Következő lépésként fakanál segítségével beleforgatjuk a lisztes keveréket az előző masszába.

Pudingos muffin hozzávalói:

25 dkg margarin
12 dkg méz
1 cs vaníliáscukor
2 ml citromaroma
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 ek cukor
2,5 dl tej
tortabevonó a díszítéshez



Pudingos muffin elkészítése:

A margarint keverjük simára, majd lassan adjuk hozzá a mézes, a vaníliáscukrot, a citromaromát, a mézeskalácsfúszert és a tojásokat.A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd keverjük apránként a tésztához.Vajazzuk ki a muffinformát, majd kanalazzuk bele a tésztát.A pudingot főzzük meg a tasakon látható utasításoknak megfelelően.A kész pudingot töltsük habzsákba, majd kis adagokban nyomjuk a muffinok belsejébe.A muffinokat előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre, majd vonjuk be őket a torabeveonóval.

Tejszínes muffin hozzávalói :

15 dkg cukor
2 tojás
2dl tejszín
25 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
csipetnyi fahéj
0,5 dl olaj
fél citrom
15 dkg apróra vágott sárgabarack



Tejszínes muffin elkészítése :

A cukrot keverjük habosra a tojással, majd öntsük bele a tejszínt és az étolajat.Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a citrom lereszelt héjét és a levét, a fahéjat.Keverjük össze a masszát, majd adjuk hozzá a sárgabarackot.A tésztát olajjal kikent muffin formákba kanalazzuk és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.Ízlés szerint nyomhatunk még a muffinok közepébe sárgabarackot és/vagy tejszínhabot a tetejére, így igazán guszta lesz.

Túrós muffin hozzávalók:

20 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dl étolaj,
2 csomag vaníliás cukor,
35 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dl kefir,
1 teáskanál szódabikarbóna.
50 dkg túró,
5-6 dkg cukor,
pici reszelt citromhéj,
10 dkg mazsola,
2 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
12 dkg vaj



Túrós muffin elkészítése:

A tésztához valókat összekeverjük és a margarinozott muffin sütőformába adagoljuk a 3/4 -éig. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig 200 fokon sütni.



© 2009-2016 Kaszás Csaba