Kezdőlap
Torták
Sütemények 1
Sütemények 2
Sütemények 3
Muffinok
Élesztős tészták
Zsírban sűlt tészták
Lángosok

 


 

 


 

 


 

 


 

 

Magyar pizza
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
olaj, só,
4 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma,
8 db paradicsom
15 dkg lángolt kolbász,
10 dkg reszelt sajt.
Magyar pizza elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és kevés vízzel, sóval összedolgozva, viszonylag kemény tésztát gyúrunk.
Egy órán át meleg helyen kell hagyjuk.
Ezután 4 cipót formálunk belőle; melyeket tányér nagyságú lappá nyújtunk.
A sütőlemezt jól beolajozzuk, és ráhelyezzük a tésztalapokat.
Mindegyikre karikázunk egy zöldpaprikát, néhány szelet vékony hagymakarikát és karikákra vágott paradicsomot.
Elosztjuk a lapokra a karikákra vágott kolbászt, jól meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Letöltés itt!

Olasz pizza tészta
Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
8 dkg olíva- vagy más étolaj
3 dl víz
kevés só
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos, lisztes vízbe morzsoljuk és megkelesztjük. Ha megkelt a kovász, az átszitált liszthez keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ez után annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha kész, felületét olajjal megkenjük, letakarva 30-40 percig kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 5-6 db 20 cm-es átmérőjű pizzát kapunk (én két óriásit szoktam csinálni). Sütés előtt étolajjal megkenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 8 percig, elősütjük. Kivéve a sütőből a pizzát, ismét megkenjük étolajjal, ráöntjük az előre elkészített pizza szószt (lusta vagyok, úgyhogy konzerv pizza krémet teszek rá). A sütőbe visszatéve, 4 percig tovább sütjük. Ha nem szósszal készítjük, akkor az elősütés ideje kb. 12 perc. Ez után rátesszük a pizzára az előkészített rátétet és 3-4 perc alatt készre, sütjük. A leírt sorrendet célszerű betartani. Így a töltelék nem szárad ki és a tészta nem ázik el. Letöltés itt!

 

© 2009-2016 Kaszás Csaba