



|
Magyar
pizza
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
olaj, só,
4 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma,
8 db paradicsom
15 dkg lángolt kolbász,
10 dkg reszelt sajt.
Magyar pizza elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és kevés vízzel, sóval
összedolgozva, viszonylag kemény tésztát gyúrunk.
Egy órán át meleg helyen kell hagyjuk.
Ezután 4 cipót formálunk belőle; melyeket
tányér nagyságú lappá
nyújtunk.
A sütőlemezt jól beolajozzuk, és ráhelyezzük a tésztalapokat.
Mindegyikre karikázunk egy zöldpaprikát,
néhány szelet vékony hagymakarikát
és karikákra vágott paradicsomot.
Elosztjuk a lapokra a karikákra vágott kolbászt, jól meghintjük reszelt
sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Letöltés itt!
Olasz
pizza tészta
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
8 dkg olíva- vagy más étolaj
3 dl víz
kevés só
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos, lisztes vízbe
morzsoljuk és megkelesztjük. Ha megkelt a kovász, az
átszitált liszthez keverjük, hozzáadjuk az
olajat. Ez után annyi vizet adunk hozzá, hogy
közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha
kész, felületét olajjal megkenjük, letakarva
30-40 percig kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát
kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 5-6 db 20 cm-es
átmérőjű pizzát kapunk (én két
óriásit szoktam csinálni). Sütés előtt
étolajjal megkenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb. 8 percig, elősütjük.
Kivéve a sütőből a pizzát, ismét
megkenjük étolajjal, ráöntjük az előre
elkészített pizza szószt (lusta vagyok,
úgyhogy konzerv pizza krémet teszek rá). A
sütőbe visszatéve, 4 percig tovább sütjük.
Ha nem szósszal készítjük, akkor az
elősütés ideje kb. 12 perc. Ez után
rátesszük a pizzára az előkészített
rátétet és 3-4 perc alatt készre,
sütjük. A leírt sorrendet célszerű betartani.
Így a töltelék nem szárad ki és a
tészta nem ázik el. Letöltés itt!
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|