



















|
Hozzávalók:
4 tojás,
1 1/2 dl tej,
3 evõkanál finomliszt,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
25 dkg hüvelyes zöldborsó,
1 nagyobb karalábé fele,
10 dkg spárga,
4 db apró, kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma.
|
 |
A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldhagymát, a karalábét és a spárgát
egyforma darabkákra vágjuk, a megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük.
Keverõtálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverjük,
amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet a liszttel felváltva, apránként
hozzákeverjük, ezután 2 evõkanál olajat is beledolgozunk. Végül a
tojásfehérjékbõl vert nem nagyon kemény habot is beleforgatjuk. Jó nagy
serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát
belesimítjuk. Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy osztjuk el
az omletten, hogy egyenletesen befedje a tojást. Ha még sok a nyers, folyékony
tojás a tetején, a serpenyõt kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és
körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már
pirosra sült, a tetején pedig éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet
nagy tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|