WebFazek Tojas Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 tojás,
1 1/2 dl tej,
3 evõkanál finomliszt,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
25 dkg hüvelyes zöldborsó,
1 nagyobb karalábé fele,
10 dkg spárga,
4 db apró, kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma.

Elkeszites
A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldhagymát, a karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük. Keverõtálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverjük, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük, ezután 2 evõkanál olajat is beledolgozunk. Végül a tojásfehérjékbõl vert nem nagyon kemény habot is beleforgatjuk. Jó nagy serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk. Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy osztjuk el az omletten, hogy egyenletesen befedje a tojást. Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a serpenyõt kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997