



















|
Hozzávalók:
4 tojás,
2 csokor kapor,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 teáskanál sûrû tejföl,
1 csapott teáskanál mustár,
ízlés szerint só, törött fehér bors,
A tálaláshoz:
néhány szép salátalevél,
2 kicsi kemény paradicsom.
|
 |
A tojásokat keményre fõzzük, majd maghámozva, hosszában kettévágjuk. A fõtt
sárgákat óvatosan kiszedjük, és keverõedénybe rakjuk. Hozzátesszük az egyik
megmosott, és lecsöpögtetett, apróra vágott kaprot, a tejfölt, a mustárt, a sót
és a borsot, valamint a vajat. Habosra keverjük. A masszát 10 percre a
mélyhûtõbe tesszük, hogy könnyebben bánhassunk vele. Közben egy szép nagy tál
vagy tálca alját beborítjuk a megmosott, és leszárított salátalevelekkel,
amelyeken elhelyezzük a fél, fõtt tojásfehérjéket. A krémet jól megpúpozva
betöltjük a fehérjék üregeibe (nyomózsákból szépen megcsinálhatjuk, de ha zsák
nincs, nejlonzacskóból vagy kiskanállal, esetelg késsel is megtölthetjük).
Mindegyik fél tojás tetején elhelyezünk egy gerezd paradicsomot és egy-egy
kicsike szál kaprot. Folpack fóliát borítunk a tetejére és betoljuk a
hûtõszekrénybe. Fél óra múlva már tálalható. Finom hozzá a tartármártás és a
nyári franciasaláta.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|