WebFazek Tojas Kapros töltött tojás
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 tojás,
2 csokor kapor,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 teáskanál sûrû tejföl,
1 csapott teáskanál mustár,
ízlés szerint só, törött fehér bors,
A tálaláshoz:
néhány szép salátalevél,
2 kicsi kemény paradicsom.

Elkeszites
A tojásokat keményre fõzzük, majd maghámozva, hosszában kettévágjuk. A fõtt sárgákat óvatosan kiszedjük, és keverõedénybe rakjuk. Hozzátesszük az egyik megmosott, és lecsöpögtetett, apróra vágott kaprot, a tejfölt, a mustárt, a sót és a borsot, valamint a vajat. Habosra keverjük. A masszát 10 percre a mélyhûtõbe tesszük, hogy könnyebben bánhassunk vele. Közben egy szép nagy tál vagy tálca alját beborítjuk a megmosott, és leszárított salátalevelekkel, amelyeken elhelyezzük a fél, fõtt tojásfehérjéket. A krémet jól megpúpozva betöltjük a fehérjék üregeibe (nyomózsákból szépen megcsinálhatjuk, de ha zsák nincs, nejlonzacskóból vagy kiskanállal, esetelg késsel is megtölthetjük). Mindegyik fél tojás tetején elhelyezünk egy gerezd paradicsomot és egy-egy kicsike szál kaprot. Folpack fóliát borítunk a tetejére és betoljuk a hûtõszekrénybe. Fél óra múlva már tálalható. Finom hozzá a tartármártás és a nyári franciasaláta.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997