WebFazek Tojas Zöldséges omlett (2)
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók 4 személyre:
3 evõkanál olíva-olaj,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
100 g apró paradicsom,
100 g zöldborsó,
10 tojás,
2 evõkanál tej,
só,
A tálaláshoz:
1 csokor újhagyma,
1 fejes saláta,
100 g uborka,
Az öntethez:
1 evõkanál olíva-olaj,
4 evõkanál tárkonyecet.

Elkeszites
Egy mélyebb tepsit alaposan kikenünk olajjal. Egy serpenyõben olajat forrósítunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fölszeletelt paradicsomot és a zöldborsót (lehet fagyasztott is). A sóval és frissen õrölt borssal ízesített zöldségeket félpuhára pároljuk, majd a tepsibe terítjük. A feltört tojásokat 2 evõkanál tejjel habosra verjük és a párolt zöldségekre öntjük. Elõmelegített sütõben kb. 30 percig sütjük, amíg a tojáslepény teteje aranysárgára pirul. Közben elkészítjük a salátát, a hozzávalókat falatnyi darabokra aprítjuk, az uborkát fölszeleteljük, finoman megsózzuk és az ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk. A kockákra vágott tojáslepénnyel azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997