



















|
Hozzávalók 4 személyre:
3 evõkanál olíva-olaj,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
100 g apró paradicsom,
100 g zöldborsó,
10 tojás,
2 evõkanál tej,
só,
A tálaláshoz:
1 csokor újhagyma,
1 fejes saláta,
100 g uborka,
Az öntethez:
1 evõkanál olíva-olaj,
4 evõkanál tárkonyecet.
|
 |
Egy mélyebb tepsit alaposan kikenünk olajjal. Egy serpenyõben olajat
forrósítunk, rádobjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát
és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fölszeletelt paradicsomot és a zöldborsót (lehet
fagyasztott is). A sóval és frissen õrölt borssal ízesített zöldségeket
félpuhára pároljuk, majd a tepsibe terítjük. A feltört tojásokat 2 evõkanál
tejjel habosra verjük és a párolt zöldségekre öntjük. Elõmelegített sütõben kb.
30 percig sütjük, amíg a tojáslepény teteje aranysárgára pirul. Közben
elkészítjük a salátát, a hozzávalókat falatnyi darabokra aprítjuk, az uborkát
fölszeleteljük, finoman megsózzuk és az ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk. A kockákra vágott tojáslepénnyel azonnal tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|