WebFazek Tojas Tükörtojás rokforttal
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
6 tojás
10 dkg márványsajt (rokfort)
egy evőkanál vaj vagy étolaj
egy kevés frissen őrölt bors

Elkeszites
A hagymát karikára szeletelve megpároljuk a vajon vagy az olajon. Egyenként ráütjük a tojásokat és nagyon lassú tűzön addig sütük, amíg már csak egy kevés folyékony réteg marad a tetején. Ekkor megszórjuk a lereszelt márványsajttal, majd lefedve addig sütjük tovább míg a sajt megolvad, eddigre a tojásfehérje is megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Sózni tapasztalataim szerint nem szükséges, a sajt elég sós. Frissen őrölt borssal megszórva, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Ez a mennyiség éhségtől függően 2-3 személy számára elegendő.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998