WebFazek Tojas Gombában sült tojás
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
2 dl tej,
2 evõkanál finomliszt,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A gombát megmossuk, leszárítjuk, majd a tönkjét, mint egy ceruzát, kihegyezzük. Ezután apróra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és a felforrósított olajra tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd fedõ alatt egy percig pároljuk. Közben a tejet és a tejfölt a liszttel egészen simára keverjük, és ráöntjük a már puha gombára. Rászórjuk a fele megmosott és apróra metélt petrezselyemzöldet, majd kevergetve, kis lángon sûrûre fõzzük. Legalább 5 percig forraljuk, ezután átöntjük egy akkora tepsibe, amekkorába elfér egymás mellet a nyolc tojás. A tojásokat egyenként felütjük, és úgy csúsztatjuk bele a mártásba, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Szorosan egymás mellett (de ne egymáson) legyenek. A tojások lassan belesüllyednek a mártásba. Kilátszó tetejüket gyengén megsózzuk, megborsozzuk, majd az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük, amíg a tojásfehérjék megkocsonyásodnak, de a sárgák még lágyak. Meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel, és lapátkanállal adagolva meleg tányérokra tesszük. Savanyúsággal vagy friss salátával, és sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997