WebFazek Tojas Tejfölben párolt tojás
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 dl sûrû tejföl,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
4 dkg vaj vagy margarin,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál vegeta,
1 késhegynyi törött fehér bors.

Elkeszites
Kisebb tepsit vagy tûzálló tálat a vajjal vastagon kikenünk. A tejföl savóját leöntjük. A visszamaradt sûrû tejfölhöz adjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a vegetát és a törött borsot. Jól összekeverjük, majd beleöntjük a kikent edénybe. A tojásokat megmossuk, ezután óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon, külön-külön (nehogy egy rossz tojás tönkretegye az összes ételt), egymás mellé rakjuk a nyers tojásokat. (Készíthetjük adagonként is, akkor 4 kikent csészébe osztjuk a fûszeres tejfölt, és mindegyikre egy-egy tojást teszünk.) Nagy tepsibe, amibe belefér a megtöltött edény, kétujjnyi vizet töltünk, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Amikor a víz a tepsiben gyöngyözni kezd, beleállítjuk a tojásos-tejfölös edényt, és a gõzben addig pároljuk, amíg a tojásfehérje megalvad, de a sárgája még kissé lágy. Ekkor óvatosan kivesszük a sütõbõl, a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk, és csak annyi idõre tesszük vissza (most már a víz nélkül), amíg a sajt ráolvad a tetejére.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997