WebFazek Tojas zsemlében sült tojás
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 zsemle
8 tojás
8 szelet felvágott
1-2 dl tej
kevés reszelt sajt
őrölt paprika, kevés só

Elkeszites
A zsemlék tetejét levágjuk úgy, hogy egy tojássárgányi nagyságú lyuk keletkezzen. A lyukon keresztül két ujjunkkal benyúlva a zsemle belsejét eltávolítjuk. A belsejére nem lesz szükségünk, de ne dobjuk el, jó lesz még pl. töltött csirke töltelékéhez. A zsemlék üregeibe kevés tejet öntünk és azt a zsemle forgatásával, billentésével alul eloszlatjuk. Erre azért van szükség, mert mire a tojás megsülne belül, addigra a zsemle alja kiszáradna. Alulra betömködjük a felvágottat, majd ráütjük a tojást. A tojás tetejére hintjük a fűszereket ízlés szerint, végül a reszelt sajtot. A zsemléket tepsibe rakjuk, nem árt egy kis olajjal a zsemlék alját bekenni. A sütés előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig tart. Jó étvágyat kívánok minden pocakrajongónak!

A receptet Oroszlán Dózsa küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998