Munkamédia CD-ROM-ok

Kettőt rendel, hármat kap (2=3), vagy hármat rendel, ötöt kap (3=5)

 

A legújabb! A legújabb! A legújabb! A legújabb! A legújabb! A legújabb!

 

FogEg Foglalkozás-egészségügyi nyilvántartó és felmérő rendszer

 

Ez a legújabb összeállítás a Munkamédia és Multiszolg Bt. közös fejlesztésű programja elsősorban foglalkozás-egészségügyi szolgáltatóknak készült, de hasznosan alkalmazhatja akár a munkavédelmi szakember is. Teljesen ingyenesen le lehet tölteni, ki lehet próbálni, nem kínálunk zsákbamacskát.

Az alábbi Megrendelés gombra kattintva egy olyan oldalra jut, ahol minden olyan információhoz hozzájuthat, mely valamennyi kétségét eloszlathatja. Tudomásunk szerint ilyen komplex program, mely a két szaktevékenységet (munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi) képes összehangolni, valamennyi feladatot dokumentálni, beleértve a kockázatok becslését, még nem készült.

Próbálja ki minden kötelezettség nélkül!

 

 

 

1. Munkamédia Tábla-CD v. 4.0 

Munkabiztonsági házinyomda

Ez az országosan is egyedülálló anyag a munkabiztonság valamennyi területére kínál a törvényi előírásoknak megfelelő több mint ezer piktogrammal ellátott, feliratozott táblát. A következő kategóriákat találja: Tiltó táblák, Rendelkező táblák, Figyelmeztető táblák, Tűzvédelmi táblák, Elsősegély- és menekülési jelek, Villamossági táblák, Veszélyjelek, valamint egyéb máshová nem sorolható táblák. A táblák saját gépen kinyomtathatók, laminálva akár kültérre is kihelyezhetők. A már 4.0-ás verziónál tartó anyag több újdonsággal is szolgál az előzőekhez képest. Még több tábla kapott helyet, a számuk megháromszorozódott, míg a fájlméret a tizedére csökkent.  Az adott kategóriák könyvtárában a pdf-formátum mellett megtalálhatók a piktogramok, melyek bármely jpeg-formátumot ismerő alkalmazásba beilleszthetők, illusztrálhatjuk velük saját munkáinkat. Haszonnal forgathatja minden munkáltató, munka-, tűzvédelem és foglalkozás-egészségügy területein tevékenykedők, emelőgépek- elektromos hálózatok felülvizsgálói, építészet, gépészet, szállítás, csomagolás területein tevékenykedő szakemberek. Egy esetleges hatósági ellenőrzés előtt rövid idő alatt pótolhatjuk a munkáltatói tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó hiányosságainkat.

A CD már tartalmazza az új (2008. május 23-án hatályba lépő) OTSZ 5. sz. melléklete szerinti kiegészítő táblákat is.

Az új 4.0-ás verzió megjelenése: 2007. augusztus

Frissítve: 2011. április

 

A CD tartalma itt tekinthető meg!!!

Ide kattintva pedig megtekinthet egy kis bemutatót a táblák minőségéről.

2. Munkamédia Instant Munkavédelem Kockázatminták cégtípusokra

 

Ez az összeállítás olyan, gyakorlati munkavédelmi szakemberek által összeállított anyagokat tartalmaz, melyek alkalmasak az élet, a munkavégzés valamennyi területén előforduló (fizikai, kémiai, biológiai, kombinált stb.) kockázatok felmérésére. Szinte valamennyi dokumentum az ún. intelligens módszerrel készült, tehát az űrlapvédelem ki- és bekapcsolására feltétlenül szükség van az alkalmazás során, hiszen legördülő űrlapmezők segítenek a kitöltésben.
A lemezen szereplő kész munkák felhasználása azonban nem helyettesíti a helyszínre történő adaptálást, a konkrét helyi kockázatok, korrekt felmérését és azok ismeretét. A tartalom javát képező kockázatbecslő-minták különböző cégtípusokra készültek, de mindezek mellett olyan iratminta-csomagot is kínálunk, mely nélkülözhetetlen a munkavédelmi dokumentációk készítése sorá
n.

A CD tartalomjegyzékét itt tekintheti meg!

Frissítve: 2012. február

3. Munkamédia Egyéni védőeszköz (EVE) CD

 

Az Egyéni védőeszközök meghatározása, kiválasztása az Uniós követelmények szerint című CD-ROM elkészítésének  az volt a célja és apropója, hogy nem volt (és most sincs ezen kívül) a munkavédelmi gyakorlatban olyan jellegű összeállítás, mely - elsősorban a munkabiztonságban tevékenykedő szakemberek részére - olyan segítséget nyújtson, ami nagyban megkönnyíti munkájukat, hiszen az egyéni védőeszközök meghatározása munkabiztonsági, illetve foglalkozás-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Az egyes kategóriákra (fejvédelem, szemvédelem, hallásvédelem stb.) kidolgozott dokumentumok mellett különböző szakmákra is igyekeztünk megadni valamilyen használható javaslatot, sablont, mely ha a saját kockázatértékelés hasonló eredményre vezetett átvezethető, átírható! Egyszerű vágólapos módszerrel pillanatok alatt elkészíthetjük a saját  védőeszköz előírásunkat. Az anyagok bővíthetők, és tovább fejleszthetők.

Mindezeken túl rengeteg egyéb irat, sablon, és oktatási anyag, kitölthető dokumentum található a CD-n, melyben még a gyakorlott felhasználók is találnak majd újdonságot! A legújabb 2012-es verzióban  már több mint 200 szakmára/foglalkozásra dolgoztunk ki használható EVE előírásokat. Újból jelentősen bővült adatbázis mellett megújult kezelőfelület és az előírások, meghatározások képi, vizuális megjelenítése jelent forradalmian mást és többet a korábbiaknál.

Frissítve:  2012. január

 

Kattintson ide a CD tartalmának megtekintéséhez!

 

Régebbi mintafájl letöltés

 

 

Tekintse meg ezt a videót, mely az egyéni védőeszközök meghatározását mutatja be!

 

 

 

 

Hogyan kell EVE-t meghatározni egy szakmára/foglalkozásra az adatbázis segítségével?

 

 

 

4. Munkamédia Kockázatelemzés és iratminták CD

 Már megtalálható a CD-n a 2011-es új munkabaleseti jegyzőkönyv is, egyéb sok és hasznos információk mellett. A CD tartalmát megtekintheti, ha rákattint a megrendelése gomb fölötti sorra.

Olyan megoldásokat kínálunk a kockázatértékelés elvégzésére, mely meggyorsítja és leegyszerűsíti ennek a folyamatnak a dokumentálását. Már szerepel a CD-n  (egyebek mellett) az éves felülvizsgálatokra vonatkozó dokumentum is és egyéb olyan segédletek, melyek megkönnyítik a munkát. A mostani 2010-es változat olyan megoldásokat alkalmaz, melyek jelentősen lerövidítik a dokumentáció elkészítésére fordított időt, előtérbe helyezve a kérdéssorokra alapozott értékelést.

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről: 54. § (2) A munkáltató köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat, különös tekintettel az alkalmazott munkaeszközökre, veszélyes anyagokra és készítményekre, a munkavállalókat érő terhelésekre, valamint a munkahelyek kialakítására. Az értékelés alapján olyan megelőző intézkedéseket szükséges hozni, amelyek biztosítják a munkakörülmények javulását, beépülnek a munkáltató valamennyi irányítási szintjén végzett tevékenységbe. Jelen összeállítás olyan, gyakorlati munkavédelmi szakemberek által összeállított anyagot tartalmaz, mely alkalmas az élet, a munkavégzés valamennyi területén előforduló (fizikai, kémiai, kombinált stb.) kockázat felmérésére. Olyan, könnyen használható űrlapokat, sablonokat tartalmaz, melyekkel gyorsan és szakszerűen elvégezhető ez a munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülő munka az egészen kis bolttól kezdve a több száz főt foglalkoztató cégig. Mindezeken felül a foglalkozás-egészségügyi felmérés munkáját is megkönnyíti, elősegíti. Az egyéni védőeszközök meghatározását, használatuknak előírását jelentős mértékben egyszerűsíti. A bonuszként rákerült iratminta-gyűjtemény pedig olyan egyedi kitölthető dokumentumokat tartalmaz, melyek szintén a biztonságra törekvő és áttekinthető adminisztrációt szolgálják. A frissített összeállítás rengeteg új dokumentummal bővült, már bevezetésre kerültek az intelligens megoldások (lásd alul az ismertetőt: A CD tartalmának a megtekintése), és mintákat kínálunk a változó munkahelyek (építőipar: kőműves, festő-, mázoló-, tapétázó, ács-állványozó, villanyszerelő, stb.), valamint a vegyi anyagok/készítmények egyszerűen kezelhető kockázatelemzésére.

Megjelent: 2010. május 24.

A CD tartalmának megtekintése

 

5. Munkamédia Biztonsági és információs jelek, szimbólumok, piktogramok

A Munkamédia Biztonsági és információs jelek, szimbólumok, piktogramok gyűjteménynek (mely kb. 4000 képet tartalmaz) az elkészítésével az volt a cél, hogy az élet valamennyi területére kínáljunk munkáink illusztrálására, illetve azon munkáltatói feladatnak eleget téve, mely előírja a minél szélesebb körű tájékoztatást, információk átadását a munkavállalók és a munkavégzés hatókörében tartózkodók részére. A képek minőségére az emf-formátum (bővített Windows metafájl) a garancia, hiszen ezek a vektoros képek, ha megfelelő képszerkesztőt használunk (CorelDraw, Adobe Illustrator stb.) tovább szerkeszthetők, elemeire szétszedhetők, átszínezhetők stb. A másik nagy előny a rendkívül kicsi (többségében 3-10 KB) fájlméret. Így dokumentumaink megnyitása, melyekbe ezen képek közül szúrtunk be, jelenítettünk meg, nem fog okozni semmi nehézséget. A beépített, előre elkészített sablonok leegyszerűsítik a felhasználó munkáját.

 

6. Munkamédia Gyakorlati megoldások a tűzvédelmi dokumentálásban CD

Az Ez a hiánypótló munka a tűzvédelmi dokumentáláshoz nyújt hathatós segítséget olyan bevált minták közreadásával melyek azonnal adaptálhatóak egy-egy területre. Feldolgozásra kerültek a legfontosabb tűzvédelmet érintő jogszabályok, melyek folyamatosan az aktuális állapotot mutatják.. A tűzvédelmi szabályzat készítése ezen túl nem jelent gondot. A tűzvédelmi oktatásra kidolgozott tematikák, PowerPoint bemutatók és írásos anyagok tovább könnyítik a felhasználó munkáját. A pdf-formátumú azonnal kinyomtatható tűzvédelmi táblák és a felhasználható piktogramok mellett az iratminta-tár további értékes moduljai jelen összeállításnak. A CD anyagának készítése közben neves szakemberekkel konzultálva született meg ez a változat, melynek tartalomjegyzékét az alábbi linkre kattintva meg is tekinthet. A kidolgozott szabályzat-minták már figyelembe veszik az új OTSZ-ben megfogalmazott követelményeket.

Frissítés: 2012. január

Itt megtekintheti a CD  tartalmát!!!

7. Munkamédia Munka- és tűzvédelmi oktatási tematikák, tesztek

 

A Munkamédia sorozat legújabb tagja a Munka- és tűzvédelmi oktatási tematikák, tesztek címet kapta, noha a tematikák kifejezéstől jóval tágabb és bővebb tartalmat foglal magában. Külön modult (oldalt) kapott a kisgépkezelői vizsgáztatás oktatása és annak dokumentálása. A tematikák és az ezekhez kapcsolódó tesztek is külön-külön helyre kerültek, valamint a munkavédelmi szabályzat készítéshez is kínálunk mintákat. A CD-n közel 200 db szerkeszthető mintát találhat a felhasználó, melyet saját (cége) ízlése  szerint szabadon alakíthat át, formálhat tetszés szerint.

A 2009-es kiadásban újdonságot jelent a kisgépkezelők megváltozott jogi szabályozása, sok-sok kisgép kiegészítéssel, egy új oldalt szenteltünk a hegesztésnek, hegesztőgépeknek, valamint a PPS oktatások oldala, mely 120 PowerPoint prezentációt tartalmaz 400 MB terjedelemben.

Nézze meg ide kattintva a CD tartalmát!

8. Munkamédia Kémiai biztonság * Vegyi kockázatok becslése

A Munkamédia sorozat következő 2008-as és sorban már a 8. CD-jén egyebek mellett a kémiai biztonsággal kapcsolatos jogi háttér ismertetésén kívül a munkahelyeken előforduló leggyakoribb veszélyes anyagok/készítmények kockázatbecsléséhez talál több száz kidolgozott mintát. Természetesen, ahogy azt a már más kiadványaimnál megszokhatták a felhasználók, a dokumentáláshoz szükséges iratok és még sok fontos információ is helyet kapott a korongon.

A 2009-es verzióban több mint 250 db új anyagnak a feldolgozása mellett sok egyéb újdonságot is talál majd a felhasználó.

2010-ben újabb minták kerültek a korongra, ezeket a tartalomban külön jelezzük.

A kémia biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény 9. §-a szerint:

(1) A veszélyes anyag egész életciklusa alatt a veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes készítményekkel végzendő tevékenység megkezdése előtt a tevékenységet végző az adott tevékenység emberi egészséget és környezetet károsító kockázatairól becslést készít, a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel. A kockázatbecslés elvégzéséért szervezett munkavégzés esetén a munkáltató, egyéb esetben a vállalkozó, nem vállalkozás keretében végzett tevékenység esetén a tevékenységet végző a felelős.

(2) A kockázatbecslés érdekében a következők elvégzése szükséges:

a) a veszély azonosítása;

b) az expozíció-hatás (koncentráció/dózis-hatás) összefüggés elemzése;

c) az expozíció becslése;

d) a kockázat minőségi, illetve mennyiségei jellemzése.

A Kémiai biztonságról készült CD tartalmának megtekintéséhez kattintson ide!

Frissítve:

 

9. Munkamédia  Biológiai kockázatok becslése

Elkészült a munkahelyi kockázatelemzés egy másik speciális ágának feldolgozása, a Biológiai kockázatok becslése című összeállítás. Az elsősorban foglalkozás-egészségügyi orvosoknak készült munkát azonban a munkavédelmi szakemberek is kezelni tudják, hiszen dokumentum-alapon végzi az elemzéseket. Lehetőség van a két szaktevékenység összehangolására, illetve a fokozott együttműködésre.

Az intelligens dokumentumok 90 féle kockázatra (fertőzésre, betegségre) vannak előre kidolgozva, a felhasználónak csak a helyszínre kell adaptálnia, meghatározva a kockázati szinteket és a bekövetkezés valószínűségét. Mindezeken felül más fontos nyomtatvány is megtalálható a korongon.

Ha felkeltettem érdeklődését, kérem, nézze meg ide kattintva a tartalmat és jelezze e-mailben!

10. Munkamédia Gépkezelési utasítások

A 2009-es év első új munkája a Gépkezelési utasítások című CD-ROM.  A korongon 360 db kategóriákba rendezett gépkezelési utasítást, gépkönyvet talál, melyek többsége szövegszerkesztőben készült, tehát módosítható, kinyerhető szöveget tartalmaz.  2010-ben új modullal ismerkedhetünk meg, kattintson a megnyitott tartalomnál a KK-utasítás lapok gombra!

A CD tartalomjegyzékének megtekintéséhez kattintson ide!

Frissítés: 2010. október

11. Munkamédia Gépvizsgálati jegyzőkönyvminták
(Üzembe helyezés, használatba vétel)

A Munkamédia CD sorozatnak ez a legújabb tagja, melynek megjelenésével talán a munkabiztonságot érintő paletta teljes lefedettségéhez érkezett el. A CD-n intelligens dokumentumok segítségével lehet elkészíteni a gépvizsgálati jegyzőkönyveket, legyen az üzembe helyezés, használatba vétel, vagy időszakos gépvizsgálat. A minták segítségével más gépekre/berendezésekre könnyen tudunk hasonló jegyzőkönyvet készíteni. A legördülő űrlapmezők segítik a kérdéssorok kitöltését az űrlapvédelem bekapcsolását követően.

Ennek a CD-nek is megtekintheti a tartalmát ide kattintva.

Az összes termékre vonatkozó kitölthető megrendelő dokumentum letöltése

Megrendelését e-mailben is feladhatja, az  alant (vastagítottan) jelzett adatok közlésével:

(Jelölje ki, másolja vágólapra a sorokat, kattintson ide, nyissa meg a levelező programját, illessze be az adatokat, majd töltse ki értelemszerűen és küldje el a somarobot@gmail.com címre.) Rendelése elfogadásáról visszajelzést fog kapni.

 

Megrendelő neve:

Kapcsolattartó személy neve, beosztása:

Telefonszáma:

Számlázási cím:

Postacím (ha nem azonos a számlázási címmel):

Rendelt CD neve:

 

Oldal frissítése: 2014. január