2004 Európa Bajnokság

Korcsolyélen táncoló


Szûnni nem akaró rajongással veszik körül a szurkolók újdonsült mûkorcsolya Európa-bajnoknõnket. Sebestyén Júlia tegnap egy órán keresztül válaszolt olvasóink kérdéseire a Színes Mai Lap szerkesztõségében. Az ifjú jégcsillag sporttörténelmi gyõzelme nem változtatott a jellemén, szokásos kedvességével és türelmével válaszolgatott a legprovokatívabb kérdésekre is.

Sebestyén Juli sztár lett, amióta a múlt heti budapesti mûkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon megszerezte az aranyérmet. Rajongói tábora megsokszorozódott.

Szinte megállás nélkül érkeztek a hívások tegnap az ország minden részébõl. A legtöbben csak gratuláltak a bajnoknak, dicsérték a tehetségét, és megköszönték az élményt, amit megosztott velük.

- Megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak neked az Európa-bajnoki címedhez, és köszönetet mondanék a fantasztikus élményért, amelyet a gyõzelmeddel okoztál. Korábban nem voltam a mûkorcsolya nagy rajongója, de megváltoztattad a véleményemet. Milyen lemondásokkal járt ez a siker? - érdeklõdött egy bonyhádi fiatalember.

- Háromévesen Tiszaújvárosban a nyitott jégpályán kezdtem korizni, majd tizenhárom évesen felköltöztem Budapestre - egyedül. A fõvárosban már kedvezõbb körülmények között tudtam készülni, amely napi két korizásból, balettórából és futásból áll. Mindenem a korcsolyázás, és mindent nagyon szeretek, ami ezzel kapcsolatos - válaszolta Juli.

- Volt idõd pihenni és élvezni a sikert? - érkezett a következõ hívás.

- Hétfõn már Szarajevóban léptem fel az ottani téli olimpiai játékok huszadik évfordulójának ünnepségén. Most van néhány szabadnapom, de a jövõ héttõl újra gõzerõvel edzek, hiszen a dortmundi világbajnokság már nagyon közel van.

- A világ legjobb ugrójának tartják. Az Eb-n mégsem láthattuk a tripla-tripla ugráskombinációját. Mi volt az oka?

- A tripla schalhow-tripla rittbergert én is tudom, és a vb-n valószínûleg benne lesz majd a programomban. Most azonban úgy éreztük az edzõimmel, hogy jobb egy erõs, biztos program.

- Miért nem említi soha volt edzõi nevét? - érdeklõdött egy középkorú hölgy, aki hallhatóan bennfentes a mûkorcsolya világában.

- Az edzõváltás nem rajtam múlt. Természetesen nagyon hálás vagyok a korábbi mestereimnek is, hiszen õk tanítottak meg az alapokra. A dupla axelt és egy triplát tudtam, amikor Száraz Andráshoz kerültem. A többi háromfordulatost már neki köszönhetem - válaszol mérhetetlen türelemmel Juli.

- Az Eb negyedik helyezett Pavuk Vikivel milyen a kapcsolatod? - érkezik a következõ kérdés.

- Jóban vagyunk. Nagyon örülök a sikerének, szorítottam neki. Remélem, hogy a junior vb-n a legjobban fog szerepelni.

- Milyen helyezésre számítasz a vb-n?

- Három-három amerikai és japán, valamint két kanadai versenyzõvel egészül ki a mezõny. Ha minden igaz, az orosz Irina Szluckaja is ott lesz. Nagyon erõs a mezõny, és nem szeretek jósolni. Az a lényeg, hogy tökéletesen fussam a programjaimat.

A jégrõl sokan a szárazföldre terelnék a szót. Sokakat érdekel, hogy vajon a csinos mûkorcsolyázónõ szíve foglalt-e. A magánéletére vonatkozó kérdések elõl Juli a szokásos udvariasságával tér ki.

- A szabadidõmben szeretek olvasni, zenét hallgatni és moziba járni a barátaimmal. A krimik és a vígjátékok a kedvenceim. A legtöbb idõt azonban edzéssel és tanulással töltöm. Jelenleg a sport a legfontosabb az életemben, a többi ráér késõbb - fejezi be a beszélgetést Juli, majd rohan Miskolcra, ahol Gyurcsány Ferenc sportminiszter köszönti a bajnokot, majd "szûkebb hazájában", Tiszaújvárosban várják egy rövid ünnepségre, este pedig a polgármesterrel vacsorázik.


Forrás: Színes Mai Lap