2004 Európa Bajnokság

A sztársarokban: Sebestyén Júlia


forrás: Nemzeti Sport 2004.02.08Szokatlan fordulat, ezúttal ugyanis a nõi érmesek nemzetközi sajtókonferenciáján mindenki Sebestyén Júliára várt. Az orosz Jelena Szokolova és az ukrán Elena Ljasenko már javában válaszolgatott a kérdésekre, mikor az újdonsült Európa-bajnok végre szabadulni tudott a televíziósok és az autogramvadászok gyûrûjébõl.

- A kûrje végén nagyon felszabadultnak tûnt. Már tudta, hogy az öné az aranyérem?

- Amikor lefutottam a programomat, még nem tudtam, elég lesz-e a gyõzelemhez. Csak azt, hogy nagyon jól korcsolyáztam. Mivel nem láttam a többieket, egészen addig izgultam, amíg ki nem írták, hogy az elsõ helyen állok. Akkor, habár még az olasz lány hátravolt, már gondoltam, hogy nyertem - mondta Sebestyén.

- Csöppet sem nyomasztotta, hogy a fantasztikus rövidprogramja után mindenki biztos esélyesnek tartotta?

- Dehogyisnem, óriási nyomás volt rajtam. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy többek között azt is megköszönjem edzoimnek, Száraz Andrásnak és Jurek Eszternek, valamint a pszichológus Vura Mártának, hogy átsegítettek ezen a helyzeten. A közönségnek meg azért tartozom hálával, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtett.

- Egyébként az éjszakája nyugodtan telt? Tudott azért valamicskét aludni?

- Mivel a mezõny nagy része már végzett, a szálloda tele volt felszabadult versenyzõkkel, akik nem épp csöndben ünnepeltek. Ez azonban szerencsére nem zavart, nyugodtan aludtam délelõtt tízig.

- Most már ön is ünnepelhet, és tervezheti a következõ lépést. Az Európa-bajnoki cím után megcélozza a világbajnokit is?

- Egyelõre ezt a sikert szeretném kiélvezni. De azt megígérhetem, hogy ugyanilyen keményen fogok készülni a dortmundi versenyre is.

- A dobogón állva milyen gondolatok kavarogtak a fejében? Úgy tûnt, nem tud dönteni a sírás és a nevetés között.

- Arra gondoltam, hogy hat éve az egykori BS-ben játszották el nekem a Himnuszt. Az egy junior Grand Prix-gyõzelmet követett, és nem hittem volna, hogy felnõttként, éppen Budapesten fog ez velem újra megtörténni.

- Ugyan említette, hogy nem látta a többiek kûrjét, mégis mit szól az újonc Pavuk Viktória negyedik helyéhez?

- Tényleg nem láttam Vikit, de a nézõk reakciójából tudtam, hogy remek programot futott. Szívbõl gratulálok neki! Na és az sem utolsó dolog, hogy mivel mindketten az élmezõnyben végeztünk, jövõre a torinói kontinensbajnokságon három magyar korcsolyázónõ indulhat majd.


Forrás: Kataca.hu