2004 Európa Bajnokság

Sebestyén Júlia Európa legjobbja

Blikk, 2004-02-08


Budapest - Sebestyén Júlia tegnap Európa-bajnok lett a budapesti kontinensversenyen. A teljesítménye nemcsak örömteli, hanem magyar sporttörténeti is. A 22 éves sportoló az elsõ magyar nõi EB-címet szerezte a sportág történetében. A magyar örömöt Pavuk Viktória tette teljessé, hiszen a 18 éves lány élete elsõ világversenyén indult, és 4. lett.

Sebestyén Júlia az elsõ kontinens-bajnoki aranyérmet szerezte Magyarországnak.

Utolsó elõttiként futotta kûrjét tegnap a Budapest Sportarénában Sebestyén Júlia, de a jégen õt követõ olasz kislány már nem tudta megelõzni. Amikor Carolina Kostner befejezte a programját, már a magyar lánynak zúgott a vastaps. Mindenki érezte, a szakértõk pedig tudták is, hogy Sebestyén Júlia megnyerte Magyarországnak az elsõ nõi egyéni mûkorcsolya-kontinensbajnokságot. A szabadon választott program gyönyörû volt, ennél szebb kûrt kívánni sem lehetett volna a kötelezõk után elsõ helyen álló korcsolyázótól. A közönség vastapsa közepette folytatta a programját Júlia, a piruettet pedig már felállva ünnepelték a nézõk. Pavuk Viktória is igen kellemes meglepetést szerzett, hiszen egy hónapja, sokak számára egészen váratlanul került a válogatottba. Akkor a legjobb 15 közé szeretett volna jutni az EB-n, negyedik helyen végzett.

Álmában sem gondolta volna

- Sokat dolgoztam, nagyon készültem erre a szezonra - hallottuk Sebestyén Júliát a gyõzelme után -, de nem jutott eszembe, hogy Európa-bajnok lehetek. A rövid program után ugyan sokan várták ezt az eredményt tõlem, ám tudtam, igen nehéz lesz a kûr. Nagyon jólesett a közönség buzdítása és tapsa, köszönöm mindenkinek, hogy így kiálltak mellettem, szurkoltak a sikeremért.


Forrás: Blikk