e107 Website System
 
Főmenü
 Kezdőlap
 Feltöltés
 Üzenőfal
 Letöltések
 Tagok
 Hír beküldése
 Kapcsolat
 Hírforrások
 Linkek
 Statisztika
 Hasznos oldalak
 Webkamerák
 Forum
 Aktuális időjárás
 Apróhirdetések
 Fotógaléria
 A falum rövid története
 Receptek
 Szórakozás
 Játékok
 Mesék
 Lottószám generátor
 Vendégkönyv
 Videótár
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Szavazás


Mi a véleményed a jelenlegi kormányról?



Meg vagyok elégedve

Nem vagyok elégedett vele

Jó is, meg rossz is.

Egyéb vélemény...

Napi hírek
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Karesz on Sep 17 : 19:03
hahó mindenki

Krisztián on Sep 05 : 10:11
Cső Bátyus Krisztián vagyok. Itt ülök Barcson a számítógép előtt. Nagyon jó ez a suli, és a Kolesz is nagyon szuper.
Képzeld el gépenként 16Mb/s -es net van.
2008.09.05. 10:10

Krisztián on Aug 13 : 10:10
Cső bátyus!!!!!


Random Image

007 F
Okosságok
Hirdetések

Valutaváltó
Mennyiség
Valuta

átváltás




Valutaárfolyamok
Viccelde
Vicc beküldése
Az oldalra vicceket vagy humoros történeteket tölthetsz fel a Főmenü Mókázás linkre, vagy IDE kattintva megteheted. Ha tudsz ilyent, kérlek küldd be.
Link menü
Navigáció
Linkek főoldal
Linkek megtekintése hivatkozás szerint
Linkek megtekintése értékelés szerint
Összes kategória megtekintése
Összes link megtekintése
Link beküldése

Kategóriák
Egyéb oldalak (2)
Grafika (0)
Html (1)
Levelezés (0)
Weblapjaim (2)

Legújabb lista
A DynamicWeb szerverén
Az Extrán
Oktató videók
Péter János weblapja
HTML-mankó
RSS hírforrások
Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Torták 1

Banános kakaótorta

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • ProductID="1,5 dl tej
  • 18 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 banán
  • tetejére porcukor.

A vajat a tojásokkal habosra keverjük a cukorral együtt. A tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval együtt a masszába forgatjuk. A meghámozott banánokat villával összetörjük és ezt is belekeverjük.

Kerek tortaformában sütjük közepesnél alacsonyabb lánggal
(175 °C) 45 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Amerikai almatorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütopor
  • 3-4 alma darabolva
  • fahéjas cukor

Az almákat beledaraboljuk a sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott sütőformába és megszórjuk a fahéjas cukorral. A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük, az almára. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Barackos morzsolt torta

Hozzávalók:

  • A tésztához: 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1/8 liter langyos tej
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 kávéskanál só.

A borításhoz:

  • sárgabarackkonzerv (kb. 40-50 dkg)
  • 60 dkg túró
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1egész citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál étkezési keményítő.

A morzsalékhoz:

  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • porcukor a torta beszórásához.

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és az elmorzsolt élesztőt ebben oldjuk fel a langyos tejjel. Ezt az alaptésztát liszttel beszórjuk és letakarva kb. 15 percig, kelesztjük. Az olvasztott vajat elkeverjük a cukorral, a tojással és a sóval. Ha a tészta felszínén repedések mutatkoznak, hozzáadjuk a fenti keveréket és az egészet sima, nem túl kemény tésztává verjük fel, amíg hólyagokat nem vet, és el nem válik a tál szélétől. Ekkor letakarjuk, és meleg helyen újabb 15-20 percig kelesztjük, amíg nagyjából a kétszeresére nem duzzad.

A sárgabarackot jól lecsöpögtetjük. Kikenjük a pite tortaformát, és kibéleljük a tésztával, amelyből peremet is formálunk.

A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és az étkezési keményítővel, majd a masszát a tortaalapra. A félbevágott barackokat üreges részükkel lefelé kirakjuk a túrótöltelékre.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A morzsalékhoz a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a folyékony vajat, a cukrot, a fahéjat és kézzel vagy villával elmorzsoljuk az anyagot (a morzsatészta sokkal könnyebben morzsolható, ha előtte 30 percre hűtőszekrénybe tesszük). A morzsalékot a barackra szórjuk, és a tésztát további 10-15 percig kelesztjük.

Változatok:

Sárgabarack helyett almát vagy szilvát is használhatunk.

A morzsalékot összekeverhetjük reszelt mandulával.

A morzsaléktésztához még egy evőkanál kakaót is gyúrhatunk, így kakaós morzsát kapunk.

Burgonyatorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 dkg margarin
  • 3 kanál finom maceszliszt.

A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a főtt krumplit, a margarint, a kakaót, a maceszlisztet és a felvert tojáshabot. Lazán
összekeverjük, majd kikent maceszliszttel megszórt tepsiben sütjük. Lekvárral
vagy csokoládékrémmel megkenjük.

Csoda torta

Hozzávalók:

  • liter tej,
  • 3 db tojás,
  • 1 ek liszt,
  • 1 cs. vaniliacukor
  • 1 cs. kétszersült
  • 0,5 kg almareszelék,
  • 1 bögre cukor.

A tejet felforraljuk. A 3 tojás sárgáját, a lisztet, a vaníliáscukrot kevés tejjel simára keverjük és a forralt tejhez öntjük. A kétszersültet egy tálban apró darabokra törjük és az előző masszát ráöntjük.

A 0,5 kg almareszeléket a 3 tojás fehérjével és az 1 bögre cukorral kemény habbá verjük és a kétszersültre öntjük.

Csokoládés babapiskóta-torta

Hozzávalók:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 4 tojás
  • csipetnyi só
  • kb. 35 db babapiskóta.

Az áztatáshoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 kupica rum
  • 2,5 dl feketekávé

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín.

A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.

Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele. A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a
tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük. Alufóliával letakarjuk, és
hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát,
és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét
dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Esterhazy-torta

Hozzavalok:

  • 20 dkg mogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 8 tojásfehérje
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 20 db cukrozott cseresznye.

Vaníliakrém:

  • 5 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 6 dl tej
  • fehér fondant (készen kapható).

A mogyorót sütőben megpirítjuk, a héját ruhával ledörzsöljük és ledaráljuk. A 8 tojásfehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük,
belekeverjük a ledarált mogyorót, ezután kivajazott, lisztezett sütőlapon 6 db 1 cm vastagságú lapot sutunk belőle. A tepsiről levett lapokat tortakarikával kiszúrjuk, hogy egyformák legyenek. Vaníliakrémmel megtoltjuk a lapok közeit, a legfelső lapot vékonyan lekvárral megkenjük, hogy a rákerülő fondant szép fényes maradjon.

A vaníliakrém készítése: A tojássárgáját és a lisztet tejjel habverővel simára keverjük. Fel liter tejet 15 dkg cukorral és a vaníliarúddal felteszünk főni. Az 5 tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ha a tej felforrt, kivesszük belőle a vaníliát, a tejet hozzákeverjük a tojássárgájához, amit előzőleg már simára kevertünk.

Ismét erősen felmelegítjük (80 fokra), majd levesszük a tűzről és amikor felig kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert kemény tojásfehérjéből készült habot. Ezzel a krémmel töltjuk meg a tortalapokat.

Amikor a legfelső lapot lekentük baracklekvárral, ráöntjük a torta közepére a felolvasztott fehér fondant-t, és széles, lapos késsel simára
elkenjük.

Tálalás: A tortát felszeleteljük, és szeletenként egy-egy
cukrozott cseresznyével díszítjük.

Fahéjas meggytorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 22 dk cukor
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 teáskanál fahéj
  • 3 pohár tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg vágott dióbél
  • Csokoládélevél
  • porcukor.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből 4 evőkanál vízzel
kemény habot verünk. Beleszórunk 12 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. A 10 dkg keményítővel, sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet
beleszitáljuk a masszába, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 175 fokon) 35 percig sütjük.

A kihűlt piskótát négy lapba vágjuk. A legalsóra rátesszük a tortakarimát. Kemény habbá verünk vaníliás cukorral ízesített tejszínt, a felét rákenjük a tésztára, majd rátesszük a második tortalapot.

A meggyet lecsepegtetjük. Levét összekeverjük 2 evőkanál
cukorral, a maradék keményítővel, és a citromhéjjal
együtt felforraljuk. Belekeverjük a meggyet. A krémből két evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótára kenjük, és beborítjuk a harmadik tésztalappal. Erre kerül a félretett vaníliás tejszínhab, végül a legfelső piskótalap.

A félretett tejszínt felverjük a cukorral, és bevonjuk vele a
tortát. A maradékot csillag végű nyomózsákba töltjük, és körben szalagszerűen
feldíszítjük a torta tetejét. Közepére halmozzuk a maradék meggyet, oldalát
megszórjuk dióval, tetejét esetleg csokoládélevelekkel dekoráljuk, végül az egészet vékonyan megszórjuk porcukorral.

Fatörzs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 tojássárgája
  • 10 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál dió
  • 4 kávéskanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor.

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 0,5 dl rum
  • 1/4 liter tej
  • kevés liszt.

A 10 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk
a zsemlemorzsát, a diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékből
keményre vert habot. A masszát elfelezve két lapot sütünk belőle. A kihűlt
lapokat krémmel töltjük meg, egymás tetejére téve, tetejét is megkenjük,
összesodorjuk, kívül is szépen bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.

A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a diót és a rumot. A tejet kevés liszttel péppé főzzük (jó sűrűre),
ha kihűlt mindkettőt összekeverjük.

Fordított ananász torta

Hozzávalók:

  • 2 db kerek piskótalap (2-3 cm vastag).
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor (eredetileg barna cukor)
  • 2 doboz cukrozatlan, nem darabolt ananászbefőtt
    (500 gr-os)
  • 22 szem cseresznyebefőtt.

Először szűrd le az ananászt. Kell 2 db kerek tortaforma, 30 cm átmérőjűek. A cukrot felezd el a két tepsibe. A megolvasztott vajat kétfelé kell osztani, hozzá kell keverni a cukorhoz, és jól elsimítani, hogy egyenletes legyen. A tepsik közepére tegyél egy-egy ananász karikát, és körbe-körbe is. Minden szelet közepébe egy szem cseresznye kerül.

Közben elkészíted a piskótatésztát, és egyenlő mennyiségben elosztva a két tepsiben az ananászok tetejére öntöd. Körülbelül 25-30 percig kell sütni közepes hőmérsékletű (180° C) sütőben. Amikor kisült, az egyiknek vágd körül késsel a szélét, rakj rá egy tányért és borítsd bele. A másik tepsit pedig szintén borítsd rá a tányéron lévő tortára úgy, hogy az ananász felül
legyen.

Nagyon finom, mutatós sütemény!

Fűszeres diós-mézes torta

Hozzávalók:

  • 1 dl főzőmargarin
  • 2,5 dl méz
  • 2 db tojás
  • 5 dl liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéjpor
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1,5 dl víz
  • 2 dl apróra vágott dió.

Egy elektromos mixerrel, nagy sebességfokozaton addig verjük a főzőmargarint, a mézet és a tojásokat, míg könnyű, pihés állagú nem lesz. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.
Ezt kis adagokban, a vízzel váltakozva keverjük a mézes keverékhez. Minden adag
hozzáadása után keverjük simára, végül adjuk hozzá a diót. Egy kb. 25 x 35 x 5
cm-es, kizsírozott és meglisztezett tepsiben süssük meg, 175 °C-on, 35 percig. Az alábbi fehér mézes krémhabbal kenhetjük meg, 4 rétegben.

Mézes krémhab:

  • 2 dl méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília.

Egy kis lábosban, vízfürdőbe állítva lassan forraljuk fel a
mézet. Egy nagyobb keverőtálban mixerrel (vagy, ha elegendő türelmünk van, réz habverőtálban kézi habverővel) verjük kemény, de nem száraz habbá az összekevert tojásfehérjéket, sót és vaníliát. Lassan, kis adagokban, állandó további verés közben öntsük ehhez a forró mézet. Addig folytassuk a habverést (kb. 5 - 7
percig), míg a hab ismét olyan kemény nem lesz, hogy megtartja az alakját. Az
adag kettő, két rétegben megkent, vagy egy, négy rétegben megkent 20 cm átmérőjű kerek tortához elegendő.

Fűszeres Graham torta

Hozzávalók:

  • 1 dl főzőmargarin
  • 1 teáskanál vanília
  • 2 dl méz
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 dl Graham kenyérmorzsa
  • 1,5 dl tej.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. A keverőgép nagy táljában a vaníliából és a margarinból készítsünk krémet. A keverést folytatva, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet is. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden adagolás után jól felverve a krémet.

Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával.
Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz
keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a krémet.

A masszát öntsük egy kizsírozott, kb. 20x25x5 cm-es tepsibe. Süssük 35 - 40 percig, amíg a közepe is átsül (ezt a közismert fogpiszkáló
módszerrel ellenőrizhetjük, nevezetesen, hogy a torta közepébe szúrt
fogpiszkálót tisztán húzhassuk ki onnan).

A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy dróthálóra és hagyjuk ott kihűlni addig, míg kézzel megfogható nem lesz.
Szeleteljük fel, díszítsük kedvenc mézes krémünkkel, és melegen szolgáljuk fel.

Gesztenyés almatorta

Hozzávalók:

  • 1 db kör alakú piskótalap
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 1 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • Szegfűszeg
  • fahéj.

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál zselatin.

Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral,
fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük.
A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.

A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy
tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az
almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a
megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed,
hűtőbe tesszük.

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg áttört tehéntúró
  • 5 evőkanál rum
  • 1 evőkanál kakaópor.

A kekszet elkeverjük 10 dkg margarinnal és a cukorral. A gesztenyemasszát átkeverjük a túróval és a többi alkotórésszel. Vízzel kiöblített tortaformába simítjuk a tésztát, rá a krémet és egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a karimát levesszük, és a lappal csúsztatjuk a tálra. Tetszés szerint
díszíthetjük.

Gyümölcsös joghurttorta 10 személyre

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • margarin
  • 8 dl joghurt
  • 30 dkg kivi vagy narancs
  • 10 dkg háztartási keksz
  • 4 csapott teáskanál zselatin
  • 10 dkg porcukor

A három tojásból, a lisztből és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélű tortaformát kenj ki margarinnal, ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihűlni!)

A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal. Adj hozzá porcukrot, s keverd hozzá a kihűlt zselatin oldatot. Ezt
a masszát terítsd el a piskóta tetején, s a tortát tedd hűtőbe, hogy
megdermedjen.

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tetszés szerint bármilyen gyümölcs (vagy lecsöpögtetett befőtt),
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 25 dkg liszt,
  • 12 dkg margarin,
  • 3 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

A tésztához a sütőporral, 1 evőkanál cukorral és a sóval
elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést vájunk, ebbe rakunk 1
felütött tojást, a felszeletelt margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk. Kevés liszttel meghintjük
a tetejét, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.

Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára
keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy
tortaforma aljába úgy simítjuk bele a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is
legyen. Ebbe töltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát előmelegített, forró sütőbe toljuk. 10 percig közepes lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük.

Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem ragad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg. Közben elkészítjük a gyümölcsöt,
amit a tetejére rakunk. Megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és
szépen elrendezzük a még forró tortán.

Frissen is, hűtve is nagyon jó.

Joghurtos almatorta

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • ugyanezzel a pohárral mérve 1 dl étolaj
  • 3 dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Alma
  • egy kupica rum
  • citromlé.

A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az étolajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.

Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön
tűpróbáig sütjük. A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.

Joghurtos pudingtorta

Hozzávalók:

  • félujjnyi vastagságú piskótakarika,
  • 2 dl joghurt
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1/2 dl málnaszörp (vagy egyéb piros színű szörp)
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint kevés cukor
  • csipetnyi só

A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejes pudingport, és folytonosan kevergetve
sűrűre főzzük. Félretesszük.

Időnként megkeverjük, nehogy idő előtt megdermedjen. A
málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a zselatinporra öntjük.
Kevergetve, nagyon kis lángon addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak.
A joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd

hozzákeverjük a pudingot is.
Megkóstoljuk, és annyi cukorral ízesítjük, amennyitől még nem lesz nagyon édes
- inkább pikáns íze legyen. (Ha nem elég pikáns, akkor kevés citromlevet is
csavarhatunk bele.) Kapcsos tortakarika aljára fektetjük a vékony piskótát, és
ráöntjük a krémet. Folpack fóliát borítunk a tetejére, és hagyjuk egészen kihűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe és másnapig hűtjük.

Tálalás előtt meglazítjuk a tortaforma oldalát, késsel
körbevágjuk, majd a fémlappal együtt tálra csúsztatjuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük kókuszreszelékkel, gyümölcszseléből készített kis formákkal, gyümölccsel, esetleg csokireszelékkel is. 12 szeletre vágható.

Névnap

Köszöntök mindenkit, aki a mai napon ünnepli névnapját !





Ma
2024. szeptember 26.
csütörtök
Jusztina, Kozima, Kozma napja van.
Holnap Adalbert, Adolf, Demeter, Karola, Kozma, Vince napja lesz.

Napkelte - Napnyugta

A mai nap évfordulói

bullet 1815-ben a Szent Szövetség megalakulása
bullet 1930-ban született Király Károly politikus, közgazdász
bullet 1945-ben halt meg Bartók Béla zeneszerző
bullet 1966-ban mutatják be Kovács András Hideg napok c. filmjét


Idõ-Naptár
Google
Innen is
böngészhetsz


Google





Tagok születésnapjai:
Nincs születésnapos ma

Kvetkezõ születésnap
08/02 Karesz (70)
Ennyi idő múlva lesz...
Nincsenek események
Látogatottság
Ezt az oldalt eddig ennyien látogatták

Website counter
Online Rádió

     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Összes stílus
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Akkusztikus
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Alternatv
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Ambient
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Country
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Elektronikus
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Hard Rock
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Hip-Hop
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI House
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Pop
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Progressive
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Punk-Core
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI R & B
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Rock
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Trance
     unsigned music HIFIunsigned music LOFI Metál

• unsigned band web •
Online
vendég: 1, tag: 0 ...

legtöbb 63
(tag: 0, vendég: 63) - Mar 12 : 18:49

Tagok: 6
Legújabb tag: taronika
Powered By
e107
PHP
MySQL
Reklám-csere
Reklám-Csere Keresõ
Hirdetések
Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 1256
Egyedi: 1014

Oldal ...
Összesen: 8118
Egyedi: 4242
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Render time: 0.2077 second(s); 0.0257 of that for queries.