Megatron (Movie- Studio Series, voyager):


Vicces, hogy a Hasbro akkor állt neki újra kiadni filmes karaktereket, amikor kiderült, hogy az öt epizódot megért Bayformers film univerzumot leállítják. Ám ettõl még a figurák érkeznek, új öntvényekkel, szóval érkezik az újdonság a leköszönõ univerzumból.

Ennek jegyében Megatron ROTF kinézete is kapott egy új voyager méretû figurát. 2009-ben már kiadták ilyen méretben (a 4. bemutatóm volt anno ITT), bár eléggé más kinézettel (6. és 15. kép). Az alt mód akkor egy furcsa szárnyas tank forma volt, ez az alt mód inkább az akkori leaderre hasonlít (ITT és ITT), bár áramvonalasabb, és ezzel filmszerûbb. Így a feje továbbra is a lánctapmak közé kerül, amitõl nyilván retkes lesz a pofája, legfeljebb fûnyírónak lenne jó. Elég logikátlan, hogy ilyennek tervezték meg a filmes designerek. A kinézetet viszont az eddigiekbõl valóban ez a figura adja vissza legjobban. A festést illetõen bizonytalan vagyok. Nem szeretem ezt a matt mûanyagszûrkét, de közben Megatron nem tudom, hogy mennyire nézne ki jól ezzel a design-nal csillogósan.

Az átalakítása nem a legegyszerûbb, meg kell találni a megfelelõ szögeket, hogy a rögzítõ kapcsok stabilan a helyükre kerüljenek.

A robot mód tökéletesen visszaadja a filmben látható kinézetet, stabil és remekül pózolható. A kinézetével legfeljebb annyi probléma lehet (persze azok számára, akiknek bejön a filmes), hogy a karjai alatt az oldalán egy résen belátni a belsejébe. Viszont ez nem nagyon feltûnõ, így nem látom akkora problémának. A karján található penge visszahajtva tökéletesen belesimul az alkarba. Vicces, hogy mintha a tökei helyén két aranyszínûre festett tûzcsapot hordana. Megtalálható rajta a filmes figurákra jellemzõ KLA*, ezt a szerepet itt a láb hátuljára a kerülõ panelek töltik be. Nem mondom, hogy hiánypótló figura, mert eddig is voltak elfogadható filmes Megatron figurák a ROTF kapcsán, de mindenképpen ez az, ami legjobban visszaadja a kinézetet mindkét módban.

*: könnyen leesõ alkatrész :-)

Ja, és mazsolázzatok a lap alján a további Megatron bemutatókból!

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 6/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 3/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 6/10

Box art:

A ROTF voyager verzióval:

A ROTF leader-rel:

Voyager Megatron méretarány:

A ROTF leader-rel:

A ROTF voyager verzióval:

Mindig ez a vége...:

Studio Series konok Decepticonok:

Voyager Megatron méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Movie Studio Series bemutatók:

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Vissza