Megatron (Movie 5- Takara, leader):


A3. és a 4. filmhez kapcsolódóan nem kaptunk leader Megatron figurát, ám az elsõ kettõ után az ötödikhez ismét érkezett Megatron ebben a méretosztályban. Ráadásul talán ez az eddigi legjobb filmes Megatron. Lássuk is, hogy miért.

A Takara verziót szereztem be, ám ezúttal nincs nagy különbség a festést illetõen a Hasbro kiadáshoz képest. Az alt mód egy futurisztikus vadászrepülõ / ûrhajó. Méretét tekintve hatalmas, a hossza (a lángok nélkül) 35 cm, a szárnyfesztáv pedig közel 40 cm. Impozáns méret. Ráadásul ez végre egy értelmes alt mód, az elsõ filmes összevissza ûrhajó és a második filmes összevissza ûrhajó-tank után. A harmadik filmes Mad Max kamionból ugye nem készül leader méret, pedig kellett volna. Kapunk hozzá két nagy stilizált lángot, ezeket a hajtómûvekre szerelhetjük repülõ módban. A pilótafülke nyitható, szépen kidolgozott, de hely nem nagyon van benne.

Az átalakítása nem a legegyszerûbb, cserébe igen ötletes. A kezek adják a gép orrát, a lábak pedig a hajtómûveket képezik, így nem lesz a szárnyak alatt jelentõs mûanyag többlet. A szárnyak pedig teljesen eltûnnek a robot hátán.

A robot mód nagyon hangulatos, ha valaki kedveli a lovagi páncélokat. Egyébként úgy néz ki, mint maga a patás ördög, és egy kicsit is emlékeztet. A fejében van egy érdekes mechanika, hiszen a zárt állapotból gombnyomásra kinyílnak a szarvak és megjelenik a gazdagon fogazott száj. Ezzel együtt is jóval arányosabb és organikusabb felépítésû, mint a korábbi mozis leaderek. Stabil és igen jól pózolható. Egy hatalmas belezõ kardot is kapunk hozzá, mely után még egy uruk-hai orc is könnyes szemmel sóvárogna. A lángot a kar ágyúra tehetjük. Persze ennek az egésznek semmi értelme, Megatron a filmben is lövi ezeket a lángokat, mint egy búbos kemence, pedig nyilván ez semmit sem árt a Transformereknek, mint fegyver. Bay alkotott. A figura viszont jól sikerült.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Fülke:

Helytakarékos mód:

Kicsi és nagy:

Movie leader-ek:

Méretarány:

Kicsi és nagy:

One shall stand one shall fall:

Movie leader-ek:

Movie 5- The Last Knight bemutatók:

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza