Megatron (Masterpiece, Takara):


Az idei év talán legnagyobb MP dobása Megatron újrakiadása. A 2007-ben kiadott verzió (MP 05) számos gyenge ponttal rendelkezik, így hiánypótoló ez a kiadás, mely méretarányban is leköveti az újabb MP kiadásokat. Az ára meglehetõsen magas, ám miután mindenhol elfogyott, még drágább lett, a decemberi újra-kiadásig már nem éri meg beszerezni.

A Takara számos kiegészítõt adott a szetthez, melyek a dobozban több rétegben helyezkednek el a védõ mûanyagrétegek között. Jár hozzá összesen 4 arc, alternatív (battle damaged) mellkas, pisztoly alkatrészek (távcsõ, hangtompító, kar támasz- ezek kombinálhatók is), klón kontroll sisak, Vector Sigma kulcs és persze különféle módon kombinálható) fegyverek. Emellett újra collector coin érkezik a figurához (4. kép).

A figurát nem alakítottam át pisztoly alakba. Azt hiszem, még nem láttam ennyire bonyolult átalakítást, ráadásul szórványos hírek érkeztek különbözõ kopásokról is (pl a hangtompító felhelyezésekor). Emellett már a G1-es idõkben sem hozott lázba a pisztoly alt mód. Lehet, hogy majd egyszer pótolom, de egyelõre a robot módról tudok csak elsõ kézbõl nyilatkozni. Itt megtekinthetõ mond az átalakítás, mind a pisztoly mód is.

A robot mód, nos mindenféle kompromisszum nélkül olyan, amilyennek lennie kell. Hangulatos, elképesztõen jól pózolható stabil és sok lehetõség van benne. A négy arc könnyen cserélhetõ (fentrõl kell a helyére csúsztatni) alatta olyan a felület, amilyennek az Unicron általi Galvatronizálás során látjuk. A figura tele van ötlettel, remek gyüjtõi darab. Az átalakulás nehézsége és összetettsége ellenére az idei év egyik legjobb kiadása.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 10/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Tartalom:

Coin:

Clone control sisak:

Faces:

Az a Matrix az enyém...:

Klasszikus Megatronok:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Vissza