Jazz (Movie- Studio Series, deluxe):


A Studio Series figuraszériában az elsõ filmes Jazz karakter is kapott egy új figurát, bár a korábbi deluxe és a Human Alliance verziók sem voltak rosszak. Ez a figura viszont nagyon pici, ami azt illeti ezt a méretet hívtuk pár éve scout-nak. Persze érthetõ, a szériában ahol lehet igyekeznek a méretarányra ügyelni, és hát Jazz elég pici volt robot módban, ahogy a Pontiac Solstice is egy kifejezetten kompakt sportkocsi. De azért érdemes megnézni az elsõ filmes deluxe öntvény mellett (5-ös kép). Ahogy a korábbi kiadások, így ez a verzió is remekül hozza a mintául szolgáló autó arányait. A festése is rendben van, szép ezüst, bár ez a festés elég sérülékeny, az én példányomon is volt már gyárilag egy karc a motorháztetõn (ami robot módban a derekába hajlik). A fegyverét összehajtva az autó hátuljára tehetjük.

Az átalakítása nem bonyolult bár ügyelni kell, hogy a törzsét autó módban korrektül a a tetõ belsõ részéhez pattintsuk, különben az oldalpanelek nem állnak össze.

A robot mód is remekül hozza a karaktert és persze szintén nagyon pici. Az egyik keze a karakterre jellemzõ három ujjas megoldás, a másikba pedig bármilyen szabvány fegyver belekerülhet. A saját fegyverét azonban egy clippel az elõbbire is rátehetjük. A stabilitással és a pózolhatósággal nincs gond, bár a bokája a lábszár elsõ paneljével együtt mozgatható csak. Ötletes és jópofa kis figura, bár gyûjtõként hiánypótlónak semmiképpen sem nevezném. Sajnos derékban széttépõs funkció sem került bele, pedig az elsõ film alapján logikus lett volna... :-)

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Jazz méretarány:

Méretarány:

Jazz méretarány:

Studio Series méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza