



















|
Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma,
30 dkg darált hús (bármilyen fajta),
1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér),
2 dl tej,
1 tojás,
2 dl tejföl,
1/2 dl olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
|
 |
A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a tejjel leöntjük. Többször átforgatjuk,
hogy a tej mindenütt érje. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát és a pirospaprikát, valamint a majoránnát. Megsózzuk, megborsozzuk,
majd a darált húst beletesszük. Hozzáadjuk még az összemorzsolt zsemlét és az
összes tejet is. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg a húsos massza a folyadékot
mind felveszi. Kis tepsit olajjal megkenünk, majd nedves kézzel 8 húspogácsát
formázunk belõle. Egymás mellett elhelyezzük a tepsiben. A vöröshagymát
meghámozzuk, és negyedekre vágva a húspogácsák mellé rakjuk. Végül a tejfölt
megsózzuk, és az olajjal összekeverve, a hagymára csorgatjuk. A tepsit
befedjük, és az elõmelegített, forró sütõbe tolva, 40 percig pároljuk. Végül a
tetejét levéve, a húspogácsák mindkét oldalát megpirítjuk. Bármilyen köret
illik mellé, de a friss salátáról ne feledkezzünk meg!
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|