



















|
Hozzávalók:
8 nagyon vékony, nagy szelet gépsonka (kb. 20 dkg),
10 dkg gomba,
1 tojás,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál olaj,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint só és törött bors.
|
 |
A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettõt
finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután
rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára
pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihûtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1
evõkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhetõ, de ne
túl híg krémet kapjunk. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd
szorosan felcsavarjuk. Kikent tûzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a
tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a
teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|